• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nieedytowalne okno tekstowe obok symbolu
EplanP8 
Witam!

Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją, że obok symbolu lub jak zauważyłem blackboxa ale już nie strzałek potencjałowych
gdy kliknę lewym klawiszem myszy to pojawia się nieedytowalne okno przedstawione na obrazku dołączonym do tego posta. 
Nie wykluczam, że coś kliknąłem i niechcący włączyłem - dopiero poznaję program Smile

dzięki za pomoc

ps. zauważyłem, że gdy nacisnę na bezpiecznik, to mogę edytować wartość w tym polu - wie ktoś o co z tym chodzi?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2016-09-22, 15:09)norbertfi napisał(a): Witam!

Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją, że obok symbolu lub jak zauważyłem blackboxa ale już nie strzałek potencjałowych
gdy kliknę lewym klawiszem myszy to pojawia się nieedytowalne okno przedstawione na obrazku dołączonym do tego posta. 
Nie wykluczam, że coś kliknąłem i niechcący włączyłem - dopiero poznaję program Smile

dzięki za pomoc

ps. zauważyłem, że gdy nacisnę na bezpiecznik, to mogę edytować wartość w tym polu - wie ktoś o co z tym chodzi?

odpowiedź jest banalna - opcja nazywa się "edycja bezpośrednia"

pozdrawiam

Odpowiedź
"Edycja bezpośrednia" lub "F2".
Przy cewce, którą wkleiłeś powinno się dać edytować jej ID ale potwierdzam, że czasami/sporadycznie chwilowo to nie działa i należy opuścić edycję i spróbować ponownie.

Odpowiedź