• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak kursora w ProPanel
EplanP8 
Witam,

Mam dziwną sytuację w eplanie a mianowicie w oknach gdzie projektuje się szafy 3D znika mi kursor lecz "na ślepo" mogę dalej wybierać elementy z szafy.
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]     [/font]
Problem ten pojawił się po zainstalowaniu aktualizacji w eplanie. 
Oto co instalowałem:

Podjąłem też próbę przeinstalowania składników lecz przy "Platform Data" i "Electric P8 Data" wyrzuca mi "błąd 1606 brak dostępu do miejsca sieciowego". Znalazłem na innych forach że ten błąd 1606 może być związany z rejestrem lecz zmiany w rejestrze nic nie pomogły.

jeżeli ktoś sie spotkał z takim problemem to prosiłbym o podpowiedź co powinienem zrobić aby uporać się z tym problemem.

PozdrawiamSmile

Odpowiedź
(2019-10-14, 11:45)Xt0w napisał(a): Witam,

Mam dziwną sytuację w eplanie a mianowicie w oknach gdzie projektuje się szafy 3D znika mi kursor lecz "na ślepo" mogę dalej wybierać elementy z szafy.

Problem ten pojawił się po zainstalowaniu aktualizacji w eplanie. 
Oto co instalowałem:

Podjąłem też próbę przeinstalowania składników lecz przy "Platform Data" i "Electric P8 Data" wyrzuca mi "błąd 1606 brak dostępu do miejsca sieciowego". Znalazłem na innych forach że ten błąd 1606 może być związany z rejestrem lecz zmiany w rejestrze nic nie pomogły.

jeżeli ktoś sie spotkał z takim problemem to prosiłbym o podpowiedź co powinienem zrobić aby uporać się z tym problemem.

PozdrawiamSmile

hmm nie spotkałem sie z takim przypadkiem osobiście
sprawdź czy kursor znika w izometrii czy też w rzucie płaskim 

co do błędu połączeń sprawdź na innym łączu albo wyłącz Firewalla na chwilę i antywirusa może ci coś blokuje
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2019-10-15, 20:58)pwisniewski napisał(a): hmm nie spotkałem sie z takim przypadkiem osobiście
sprawdź czy kursor znika w izometrii czy też w rzucie płaskim 

co do błędu połączeń sprawdź na innym łączu albo wyłącz Firewalla na chwilę i antywirusa może ci coś blokuje

Witam,

Sprawdzałem i kursor znika w każdym rzucie. Ale jak zaznaczam element w prezentacji 3D i poruszę kursorem nad zaznaczonym obiektem to kursor sie pojawia lecz jak przeniosę kursor poza zaznaczony obiekt ponownie znika.
A co do Firewalla i antywirusa to jest wyłączony.

Odpowiedź
Witam,

Prawdopodobnie udało mi się rozwiązać problem. Miałem włączoną opcje optymalizacji serwera terminala ( Ustawienia->Stacja ->Prezentacja->Ogólne).
Wyłączyłem tą opcje i po ponownym otwarciu okna z prezentacją 3D kursor już nie znika.

Odpowiedź
(2019-10-16, 08:32)Xt0w napisał(a): Witam,

Prawdopodobnie udało mi się rozwiązać problem. Miałem włączoną opcje optymalizacji serwera terminala ( Ustawienia->Stacja ->Prezentacja->Ogólne).
Wyłączyłem tą opcje i po ponownym otwarciu okna z prezentacją 3D kursor już nie znika.

dzięki za info odnośnie kursora
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: