• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak połączeń kątowych
Witam,
Dopiero zaczynam przygodę z eplanem.
Mam dwa problemy.
Po pierwsze nie mogę wstawić żadnego symbolu wiązki czy połączeń np. "Kąt na dół w prawo". Eplan wyświetla "Nie można znaleźć żadnego odpowiedniego symbolu w projekcie..."
Czy symbole połączeń są w jakieś specjalnej bibliotece symboli? Mam dodane standardowe biblioteki jak: SPECIAL, GRAPHICS, IEC_SYMBOL, IEC_SINGLE_SYMBOL oraz BASESYMBOLLIBRARY?
Po drugie czytam, że Eplana można uruchamiać z różnym poziomem menu np. Początkujący czy Expert. Jak można się przełączać między tymi trybami, bo po instalacji się o to pytał a teraz już uruchamia to co wybrałem na początku?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Odpowiedź
(2015-09-18, 11:24)gregor__ napisał(a): Witam,
Dopiero zaczynam przygodę z eplanem.
Mam dwa problemy.
Po pierwsze nie mogę wstawić żadnego symbolu wiązki czy połączeń np. "Kąt na dół w prawo". Eplan wyświetla "Nie można znaleźć żadnego odpowiedniego symbolu w projekcie..."
Czy symbole połączeń są w jakieś specjalnej bibliotece symboli? Mam dodane standardowe biblioteki jak: SPECIAL, GRAPHICS, IEC_SYMBOL, IEC_SINGLE_SYMBOL oraz BASESYMBOLLIBRARY?
Po drugie czytam, że Eplana można uruchamiać z różnym poziomem menu np. Początkujący czy Expert. Jak można się przełączać między tymi trybami, bo po instalacji się o to pytał a teraz już uruchamia to co wybrałem na początku?
Z góry dzięki za odpowiedź.

A więc po kolei

2. przywrócenie pominiętych komunikatów (wszsytkich) czyli taki reset

opcje -> ustawienia -> użytkownik -> prezentacja -> interfejs użytkownika
zaznaczamy reaktywacje pominiętych komunikatów i uruchamiamy na nowo eplana

1. odnośnie symboli kontowych mieszczą się one w
biblotece special -> symbole specialne

możesz tez sobie wyciągnąć na pasek odpowiednie menu -> symbole połączeń

czasami zdarza się że ktoś uszkodzi bazę symboli w projekcie np brakuje części wariantów
wtedy trzeba ja zsynchronizować z poprawna bazą (powinna być w danych oryginalnych systemu) aby wróciły odpowiednie warianty symboli
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości