• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
generowanie listy zasobów
Witam,
mam pytanko.

Czy jest możliwość utworzenia listy zasobów bez generowania pojedynczych przyłączy urządzenia? Chciałbym przykładowo wygenerować w liście zasobów np. Serwonapęd, ale generuje Black box'a + wszystkie jego przyłącza. Co ciekawe w przypadku PLC EPLAN nie generuje w liście zasobów przyłączy PLC.  Makro jest zgrupowane i dodane jako urządzenie.

#edit
Przy okazji spytam, czy idzie "zabezpieczyć" zacisk przelotowy tak, aby nie łączył się z żadnym potencjałem nawet jak jest idealnie na przeciwko tego zacisku? 

Pozdrawiam

Odpowiedź
Odpowiedź na pierwsze pytanie jakby ktoś miał z tym problem. Powód był dosyć błahy. Zamiast nadać nazwy pinów urządzeń w kratce "Oznaczenie przyłącza" nadałem w "Widoczny ID". Teraz jest poprawnie.

Pozdrawiam.

Odpowiedź
Widzę że już rozwiązałeś problem 
ale w gwoli wyjaśnienia 

Lista zasobów to zestawienie wszystkich elementów które posiadają ID - tak z grubsza można to ująć 
więc każdy blaxbox będzie na tej liście wyświetlany również ten element który posiada ID 

Co do "przerywania" linii autoconectingu służy funkcja "punkt przerwania" którą wstawia się na "torze" autokonectingu
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości