• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numerowanie połączeń
Eplan P8  
Może temat co dla niektórych wyda się banalny i stosowany na co dzień. Przedstawione numerowanie jest stosowane w wielu projektach, jednak dotychczas pracowałem w innych standardach i takowego oznaczania połączeń nie musiałem nigdy robić.
Jak oznaczyć połączenia u żródła i celu, format numerowania StronaKolumnaLicznik_dla_kazdej_strony_od_nowa , niestety moje własne próby stworzenia odpowiedniego schematu numeracji nie przyniosły porządnego efektu.
Tak to ma wyglądać:

Odpowiedź
(2016-02-11, 11:48)Gadget napisał(a): Może temat co dla niektórych wyda się banalny i stosowany na co dzień. Przedstawione numerowanie jest stosowane w wielu projektach, jednak dotychczas pracowałem w innych standardach i takowego oznaczania połączeń nie musiałem nigdy robić.
Jak oznaczyć połączenia u żródła i celu, format numerowania StronaKolumnaLicznik_dla_kazdej_strony_od_nowa , niestety moje własne próby stworzenia odpowiedniego schematu numeracji nie przyniosły porządnego efektu.
Tak to ma wyglądać:

to co widzę na rysunku raczej jest pokazaniem celów  z wykorzystaniem właściwości bloków dla definicji połączenia
niż numerowaniem oznaczeń ale mogę się mylić (nie widząc podkładów)
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Temat dobrze opisany, więc pozwolę sobie dodać tutaj pytanie.
Czy mogę prosić o receptę jak sprawić żeby nie były numerowane PE, a najlepiej pomijane przy plasowaniu, lub może ma ktoś taki szablon do podejrzenia i może udostępnić, ponieważ ciężko mi się połapać w zawiłości formatów.
Jeśli ktoś ma może kilka różnych przykładów i może je opisać, to będzie dobra lekcja zaawansowanych ustawień numerowania.

Odpowiedź
(2016-08-23, 13:39)LeBmo napisał(a): Temat dobrze opisany, więc pozwolę sobie dodać tutaj pytanie.
Czy mogę prosić o receptę jak sprawić żeby nie były numerowane PE, a najlepiej pomijane przy plasowaniu, lub może ma ktoś taki szablon do podejrzenia i może udostępnić, ponieważ ciężko mi się połapać w zawiłości formatów.
Jeśli ktoś ma może kilka różnych przykładów i może je opisać, to będzie dobra lekcja zaawansowanych ustawień numerowania.

niestety nie ma złotego środka na to 
możesz np wykorzystać kruczek w eplanie i przypisać np te połączenia do innego "typu"  i w filtrze ten typ wyłączyć 
prostej metody niestety nie ma
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
To mnie chociaż jakoś usprawiedliwiłeś ;-)

Odpowiedź