• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PLC - zapisz z opóźnieniem oznaczenia przyłączy
Eplan P8  
Pojawił mi się problem z wykorzystaniem opcji PLC/zapisz z opóźnieniem oznaczenia przyłączy w 2.4 (chciałem żeby z przeglądu wejść/wyjść przepisało mi informacje na schematy).
Za każdym razem otrzymuję komunikat, że "w wyborze brak jest przyłączy PLC i żadne dane nie zostaną przeniesione".
Pomyślałem, że robię coś nie tak i wciągnąłem projekt z wersji 2.2, w którym ta opcja działa do 2.4 ale niestety nie chce zadziałać w 2.4.
Przejrzałem ustawienia projektu ale nie wiem czy coś takiego tam jest, co by uniemożliwiało mi skorzystanie z tej opcji.

Czy ktoś z Was wie w czym możne tkwić problem?

Odpowiedź
(2014-11-09, 00:01)LeBmo napisał(a): Pojawił mi się problem z wykorzystaniem opcji PLC/zapisz z opóźnieniem oznaczenia przyłączy w 2.4 (chciałem żeby z przeglądu wejść/wyjść przepisało mi informacje na schematy).
Za każdym razem otrzymuję komunikat, że "w wyborze brak jest przyłączy PLC i żadne dane nie zostaną przeniesione".
Pomyślałem, że robię coś nie tak i wciągnąłem projekt z wersji 2.2, w którym ta opcja działa do 2.4 ale niestety nie chce zadziałać w 2.4.
Przejrzałem ustawienia projektu ale nie wiem czy coś takiego tam jest, co by uniemożliwiało mi skorzystanie z tej opcji.

Czy ktoś z Was wie w czym możne tkwić problem?

powiem szczerze że osobiście obecnie nie mam czasu testować/pracować na 2.4 (trzeba pokończyć projekty Wink)
ale co do twojego problemu

w wersji 2.4 pozmieniały się struktury właściwości odnoście PLC
jest już całkiem inaczej niż było do wersji 2.3
jak znajdę chwilę to to sprawdzę - jak możesz to wyślij mi na maila opis co dokładnie robisz to będę mógł odtworzyć twój przypadek

ale tak na szybko komunikat ten mówi o braku kart na przeglądzie a więc
zaznaczamy stronę <3> przegląd (I) z plasowaną kartą PLC a nie stronę <16> przegląd karty PLC (A)
i powinno wszystko zadziałać
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
W tym przypadku zadziałało:
Projekt->Organizuj->Reorganizuj z zaznaczeniem rozszerzonego trybu.
I teraz jest dobrze

Niestety w innym przypadku już ten trik nie chce zadziałać i znów mam zmartwienie.

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości