• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Planowanie wstępne (preplanning)
Poczytałem o planowaniu wstępnym - wygląda na ciekawą opcję.
Włączyłem oba nawigatory znajdujące się w
Dane projektu>Planowanie wstępne
ale nic z tym nie mogę zrobić.
Czy do tego jest potrzebna rozszerzona licencja czy nie od tej strony się zabieram?

Odpowiedź
(2014-10-29, 16:40)LeBmo napisał(a): Poczytałem o planowaniu wstępnym - wygląda na ciekawą opcję.
Włączyłem oba nawigatory znajdujące się w
Dane projektu>Planowanie wstępne
ale nic z tym nie mogę zrobić.
Czy do tego jest potrzebna rozszerzona licencja czy nie od tej strony się zabieram?

Tak, preplaning jest opcją dodatkowo licencjonowaną
opcja ciekawa dla osób zajmujących się powtarzalnością (przenośniki, linie produkcyjne, maszyny etc)

polega na skradaniu wstępnym gotowych "makr" z prezentacją która umożliwia później wygenerowanie odpowiednich schematów elektrycznych i pneumatycznych/hydraulicznych

i dwa przykłady
webinar angielki pokazujący podstawy

i jakiś przykład od rosyjskich kolegów
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Dziękuję.
Ciekawa możliwość. Właśnie przyszedł mi pewien pomysł do głowy ale to już temat na inny wątek.

Odpowiedź
Eplan EDU 
Witam,
właśnie zacząłem swoją przygodę z Eplanem. Powyższy temat idealnie wpasował się w moje potrzeby.

Pozdrawiam Exclamation

Odpowiedź
Pamiętaj tylko że jest to moduł dodatkowo płatny
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Czy ktoś już może pracował z tym modułem? Zastanawia mnie jak bardzo może on zoptymalizować pracę i jak szybko mogą się zwrócić koszty zakupu modułu. Ile on kosztuje?
Wysłałem zapytanie do AB Micro o ten moduł, jednak panowie nie są najwyraźniej zainteresowani jego sprzedażą, gdyż minął już prawie miesiąc jak nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Odpowiedź
Osobiście jeszcze nie pracowałem tak poważnie na nim
Pracuje z takimi projektami że moduł ten jest dla nie bezużyteczny, nic sie praktycznie nie powtarza.

Z tegi co widziałem i miałem okazję się zapoznać to jeżeli robisz maszyny powtarzalne których konfigurację da sie stworzyć na zasadzie klocków lego czy bloczków to moduł przyniesie zysk w późniejszych pracach, ale na wstępie będziesz miał więcej pracy przy stworzeniu odpowiednich makr, odpowiednich złożeń
Ile zyskasz tego raczej nikt ci nie powie
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości