• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z automatycznymi połączeniami
EplanP8 
Pojawił mi się problem z automatycznymi połączeniami za pomocą symboli połączenia, mianowicie automatyczne połączenia nie tworzą się np mam już jakieś rysunki w eplanie, które stworzyłam dzień wcześniej, ale chcę zedytować połączenia usuwam więc wcześniejsze połączenia i dodaję nowe i tu zaczyna się problem, ponieważ połączenia pomiędzy symbolem a łącznikiem, a nawet pomiędzy różnymi czy też tymi samymi symboami, nie pojawiają się, tak dzieje się na każdym rysunku który już stworzyłam. Momentami jest tak, że jeśli dodam nowy symbol to takie połączenie między symbolem a łącznikiem tworzy się a jeśli dodam więcej symboli to już nie. Proszę o pomoc nie wiem co może być przyczyną. Nie zmieniałam nic w ustawieniach Eplana.

Co gorsza przesuwając łączniki czy też zaciski w inne miejsce chcąc z nimi wrócić w pierwotne miejsce także nie łączy się automatycznie tak jak dotychczas.

[Obrazek: FXMcMDg.jpg]

Tak wygląda sytuacja np. Pomiedzy cewką KSP01 a zaciskiem B10 nie mogę utworzyc połączenia. Zdarzała się też taka sytuacja, że wyciągając zacisk spomiędzy zaciwkóe B9 a B11 i wracając na tą samą pozycję rónież nie dało się utworzyć połączeń pomiędzy zaciskiem B9 a B10 oraz B10 a B11.

Odpowiedź
EplanP8 
Udało mi się rozwiązać problem Smile okazało się że wyłączyłam funkcję przyciągania siatki.

Pozdrawiam

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości