• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Edycja legendy szafy sterowniczej
Dzien dobry,
gdzie edytuje się odstęp pomiędzy kolumnami legendy szafy sterowniczej? Próbowałem znaleść opcji w edytorze legendy, ale niestety nie znalazłem. Chciałbym, żeby tabele albo przylegaly do siebie albo były blisko siebie. Przy okazji ciekawe byłaby informacja jak edytować długość takiej tabeli, np w przypadku gdy zmiejszę komórki tak by więcej się zmieściło na stronie. Ręcznie nie da się "przysunąć" drugiej częsci tabeli do pierwszej chociażby za pomoca shifta.
Pozdrawiam

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2020-02-11, 14:39)noroslaw napisał(a): Dzien dobry,
gdzie edytuje się odstęp pomiędzy kolumnami legendy szafy sterowniczej? Próbowałem znaleść opcji w edytorze legendy, ale niestety nie znalazłem. Chciałbym, żeby tabele albo przylegaly do siebie albo były blisko siebie. Przy okazji ciekawe byłaby informacja jak edytować długość takiej tabeli, np w przypadku gdy zmiejszę komórki tak by więcej się zmieściło na stronie. Ręcznie nie da się "przysunąć" drugiej częsci tabeli do pierwszej chociażby za pomoca shifta.
Pozdrawiam

jest to formularz
który jest generowany
wszystkie odstępy są zdefiniowane w formularzu
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Tego typu rzeczy zmienia się edytując formularz w danych zasadniczych.
Menu->Programy narzędziowe->Dane zasadnicze->Formularz->Otwórz
i wybrać z listy formularz do modyfikacji.
We właściwościach formularza (w drzewie stron) należy, jeśli ich nie ma, dodać liczbę kolumn i liczbę wierszy.
Również w tym miejscu można zmieniać szerokość kolumny i wysokość wiersza.

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości