• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows 11 problem eplan 2.9 SP1 HF7
Jak w temacie mam problem z exportem danych produkcji.

Sprawa dotyczy eksportu danych do excel (na ustawieniach domyślnych tez nie działa), działało bez zarzutu do dzisiaj. Możliwe ze system dokonał wczesniej aktualizcji, teraz mam wersje 21H2 kompilacja 22000.160.

Najbardziej podobają mi się nieznane błędy z kodem 0000000

Reszta działa normalnie.

Na mniejszych projektach generuje odziwo normalnie.

Wysłane z mojego SM-A526B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedź
(2021-08-27, 09:14)afrance napisał(a): Jak w temacie mam problem z exportem danych produkcji.

Sprawa dotyczy eksportu danych do excel (na ustawieniach domyślnych tez nie działa), działało bez zarzutu do dzisiaj. Możliwe ze system dokonał wczesniej aktualizcji, teraz mam wersje 21H2 kompilacja 22000.160.

Najbardziej podobają mi się nieznane błędy z kodem 0000000

Reszta działa normalnie.

Na mniejszych projektach generuje odziwo normalnie.

2 sprawy
osobiście nie mam jescze 11 więc nie pomogę, bo nie testowałem systemu a tym bardziej programu na systemie

ale odpowiedz mi na pytanie 

1. czy export do plików tekstowego działa (chodzi np o txt lub xml) 
2. jakiego offica masz zainstalowanego

2a czy sam eksport bez uruchamiania programu działa, czy też wywala błąd
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Export do txt, XML działa poprawnie.
Mam wersję office 2013

Exportuje prawidłowo do excel z wszystkich projektów które zostały wykonane pod Win10. Problem jest gdy utworze nowy duzy projekt już w Win11 wtedy jest ten błąd.

Zakładam niepełna kompatybilność z Win11. Może eplan 2022 już taka będzie miał.

Takie pytanie skąd można pobrać wersję beta eplana 2022. Niby na stronie pisze ze trzeba mieć konto eplan pulse, które posiadam ale nie mogę tego tam znaleźć. Chyba że jest nie dostępne w naszym kraju.

Odpowiedź
(2021-08-28, 11:52)afrance napisał(a): ...Takie pytanie skąd można pobrać wersję beta eplana 2022. Niby na stronie pisze ze trzeba mieć konto eplan pulse, które posiadam ale nie mogę tego tam znaleźć. Chyba że jest nie dostępne w naszym kraju...

Jeśli na stronie Eplan.de w zakładce Services będziesz chciał pobrać Beta..,

to otrzymasz komunikat:

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2021-08-28, 11:52)afrance napisał(a): Export do txt, XML działa poprawnie.
Mam wersję office 2013

Exportuje prawidłowo do excel z wszystkich projektów które zostały wykonane pod Win10. Problem jest gdy utworze nowy duzy projekt już w Win11 wtedy jest ten błąd.

Zakładam niepełna kompatybilność z Win11. Może eplan 2022 już taka będzie miał.

Takie pytanie skąd można pobrać wersję beta eplana 2022. Niby na stronie pisze ze trzeba mieć konto eplan pulse, które posiadam ale nie mogę tego tam znaleźć. Chyba że jest nie dostępne w naszym kraju.

Z tego co piszesz to bardziej mi to wygląda na problem z kompatybilnością z office niż samym Windowsem 

zrób test 
eksportuj do plików excela, ale bez uruchamiania programu, i zobacz czy będzie export działał

a co do BETA testów niestety nasz kraj jak zwykle został wycięty z takich testów, dostęp jak zwykle mają tylko niemieckojęzyczne kraje plus tym razem USA i UK 
tym razem nawet mi się nie udało załapać na beta testy
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2021-08-30, 07:20)pwisniewski napisał(a): a co do BETA testów niestety nasz kraj jak zwykle został wycięty z takich testów, dostęp jak zwykle mają tylko niemieckojęzyczne kraje plus tym razem USA i UK 
tym razem nawet mi się nie udało załapać na beta testy

A czy wiadomo, kiedy pojawi się wersja 2022 do pobrania?

Odpowiedź
Bez otwarcia Excela export też nie działa. Ten sam blad

Odpowiedź
(2021-08-30, 08:52)buba napisał(a): A czy wiadomo, kiedy pojawi się wersja 2022 do pobrania?

Teoretycznie od września powinna być dostępna, ale to tylko moje przypuszczenie
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2021-08-30, 10:00)afrance napisał(a): Bez otwarcia Excela export też nie działa. Ten sam blad

Niestety nie będę ci w stanie dalej pomóc
po 1. nie mam w11
i nie widze co tak właściwie się dzieje 

a co jest w błędach systemowych w eplanie wpisane ?
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Może komuś się przyda po aktualizacji systemu do komplikacji Win 11 wersji 21H2 kompilacja 22000.168 błąd juz nie występuje, do tego eplan jakby szybciej działał nawet w stosunku do win10.

Odpowiedź