Witam! Chciałbym się zapytać czy istnieje w EPLAN 2.4 możliwość wypożyczenia licencji tak aby z komputera w pracy zgrać np. klucz i przez jakiś czas pracować w EPLANie na innym komputerze?
Ocena wątku:
Wypożyczenie licencji
|
2015-06-12, 13:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-06-12, 13:36 przez pwisniewski.)
(2015-06-12, 11:57)eplaner napisał(a): Witam! Chciałbym się zapytać czy istnieje w EPLAN 2.4 możliwość wypożyczenia licencji tak aby z komputera w pracy zgrać np. klucz i przez jakiś czas pracować w EPLANie na innym komputerze?
Tak pod warunkiem posiadania licencji sieciowej
(i dodatkowo dokupiony jak dobrze pamiętam moduł "wypożyczania" licencji)
oczywiście musimy ten inny komp podpiąć do serwera licencyjnego i wypożyczyć licencję
w tym momencie nikt inny już z tej licencji nie skorzysta
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk
Uruchamiany Eplana poprzez Shift+Enter(lub dwuklik). Otwiera nam się Eplan Licence Client.
Tam mamy możliwość min. wypożyczenia i zwrotu licencji.
Tak utworzony plik licencyjny możemy przesłać poprzez email, podobnie możemy zwrócić licencję.
Jednak z mojej strony to tylko wiedza, którą nabyłem na szkoleniu, nie poparta praktyką.
Tak utworzony plik licencyjny możemy przesłać poprzez email, podobnie możemy zwrócić licencję.
Jednak z mojej strony to tylko wiedza, którą nabyłem na szkoleniu, nie poparta praktyką.
2015-06-13, 00:19
(2015-06-12, 14:40)Gadget napisał(a): Uruchamiany Eplana poprzez Shift+Enter(lub dwuklik). Otwiera nam się Eplan Licence Client.
Powiem ci z doświadczenia iż przez plik nie udało mi się ani razu wypożyczyć licencji
ale też zbytnio się nie przykładałem do tego (krótko pracowałem z sieciową licencją)
potrzebne miejsce w chmurze ?
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk