• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lista artykułów
EplanP8 
Witam
Mam taki mały problem do rozwiązania. Posiadam Eplana P8 2.3
Mianowicie.
Tworzę listę artykułów i mam np. rozłącznik bezpiecznikowy, który posiada swój nr artykułu. W tym samym rozłączniku dodaje kolejny numer artykułu, który odpowiada wkładką bezpiecznikowym. I teraz chciałbym aby na liście artykułów oba elementy znalazły się w tej samej rubryce.
Efekt końcowy jaki chce osiągnąć przedstawiłem w załączniku. Oczywiście tam zrobiłem to ręcznie, gdyż program przerzuca mi każdy artykuł do kolejnej rubryki.
Czy jest to do zrobienia?
Z góry dziękuję za pomoc.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2018-09-07, 09:52)endriuu13@gmail.com napisał(a): Witam
Mam taki mały problem do rozwiązania. Posiadam Eplana P8 2.3
Mianowicie.
Tworzę listę artykułów i mam np. rozłącznik bezpiecznikowy, który posiada swój nr artykułu. W tym samym rozłączniku dodaje kolejny numer artykułu, który odpowiada wkładką bezpiecznikowym. I teraz chciałbym aby na liście artykułów oba elementy znalazły się w tej samej rubryce.
Efekt końcowy jaki chce osiągnąć przedstawiłem w załączniku. Oczywiście tam zrobiłem to ręcznie, gdyż program przerzuca mi każdy artykuł do kolejnej rubryki.
Czy jest to do zrobienia?
Z góry dziękuję za pomoc.

niestety nie ma prostego rozwiązania 
lista artykułów, czy całościowa lista artykułów ma pokazać wszystkie elementy "pojedyncze" czyli takie które posiadają nr katalogowy 

jeżeli chcesz pogrupować elementy w grupy to musisz skorzystać z "listy grup artykułów" ale nie wiem czy o to ci będzie chodzić
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Najprosciej bedzie Ci sortowac zestawienie lista artykulow po ID tworzac grupe elementow. Oczywuscie trzeba tez edytowac odpowiednio formularz

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Odpowiedź