Specjalista
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 107
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Dziękuję Danno: 135
Reputacja:
8
Przydałoby się jeszcze żeby oprócz "UserSupplementaryField..." obok pojawiała się nazwa wyświetlana (w części po lewej jako dodatkowa kolumna) żeby na pierwszy rzut oka było widać której pozycji się szuka i nie trzeba było przeglądać wszystkich aż trafi się na tą poszukiwaną.
Specjalista
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 107
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Dziękuję Danno: 135
Reputacja:
8
Napisałem to na podstawie wrażenia po wciągnięciu swojego projektu bazowego z v2.2 do v2.4.
Patrzę, a tu muszę wszystko poprzeglądać żeby dokopać się do tego czego szukam i automatycznie przyszło mi do głowy czego brakuje żeby było przejrzyście.
Jednak jak piszesz, jest to nowe podejście i trzeba stworzyć/przerobić/dostosować pola dodatkowe do nowego podejścia.
No to otworzyłem nowy projekt na podstawie szablonu IEC i znów się pojawiły UserSupplementaryField - usunąć się nie chcą.
Dla testu dodałem nową pozycję w lewym oknie, potem szukam jak to zmienić/usunąć a tu w pomocy zapis:
"Nazwa identyfikująca musi być jednoznaczna w obszarze projektu i nie można jej zmieniać w późniejszym czasie. "
Musze się z tym lepiej "obwąchać".
Początkujący
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 7
Dziękuję Otrzymano:
6 w 6 postach
Dziękuję Danno: 1
Reputacja:
2
Witam.
Mam problem ze spójnością tekstów specjalnych w różnych projektach dla tego samego arkusza normowego (Wstaw -> Tekst specjalny -> Właściwość strony).
Dotyczy pól dodatkowych użytkownika (Opcje -> Konfiguruj właściwości)
Jeżeli adetuję/umieszczę teksty specjalne w arkuszu normowych podczas pracy w projekcie A
to, po synchronizacji danych zasadniczych (arkusz normowy) w otwartych projektach,
nie wyświetla mi wartości tych właściwości w projekcie B i odwrotnie.
Początkujący
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 7
Dziękuję Otrzymano:
6 w 6 postach
Dziękuję Danno: 1
Reputacja:
2
cyt. "Mechanizm aktualizacji projektów zostanie poprawiony w wersji 2.5."