• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
modul PLC zródło - cel
EplanP8 
Witam,
Czy generując listę I/O w kolumnach źródło-cel mamy możliwość zmiany co bedzie wyswietlane np. w celu?
Chodzi o to ze mam czujniki podłączone przez tzw. rozdzielacze M12 no i to one są celem a nie docelowe czujniki.
Można to jakoś zmienić? Próbowałem ustawiać rozdzielacz jako grafikę - ale to nic nie pomogło.

Odpowiedź
(2016-02-16, 10:08)d1ckens napisał(a): Witam,
Czy generując listę I/O w kolumnach źródło-cel mamy możliwość zmiany co bedzie wyswietlane np. w celu?
Chodzi o to ze mam czujniki podłączone przez tzw. rozdzielacze M12 no i to one są celem a nie docelowe czujniki.
Można to jakoś zmienić? Próbowałem ustawiać rozdzielacz jako grafikę - ale to nic nie pomogło.

w rozdzielaczu musisz zmienić jego parametr Śledzenie celu PLC wg  wpisując  odpowiednie parametry śledzenia 
co powinno przeżuć ci "czujnik" przed rozdzielacz
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-02-16, 10:14)pwisniewski napisał(a): w rozdzielaczu musisz zmienić jego parametr Śledzenie celu PLC wg  wpisując  odpowiednie parametry śledzenia 
co powinno przeżuć ci "czujnik" przed rozdzielacz

Wszystko pięknie... tylko nie potrafię znaleźć takiego parametru. Gdzie tego szukać?
Rozdzielacz to makro z MURRa

Odpowiedź
(2016-02-16, 10:58)d1ckens napisał(a): Wszystko pięknie... tylko nie potrafię znaleźć takiego parametru. Gdzie tego szukać?
Rozdzielacz to makro z MURRa

podeślij makro 
bo nie wiem co oni tam zrobili
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-02-16, 11:55)pwisniewski napisał(a): podeślij makro 
bo nie wiem co oni tam zrobili

W załączeniu.

Załączone pliki
.ema   7000-41121-0000000.ema (Rozmiar: 319,01 KB / Pobrań: 4)

Odpowiedź
(2016-02-16, 12:01)d1ckens napisał(a): W załączeniu.

Ok przejrzałem makro i niestety wymagać będzie większej przeróbki 
tak na szybko to 
1. stworzone jest z jednostronnych przyłączy - trzeba zmienić na 2 dwustronne 
2. należy wykonać "połączenia" między wejściami a wyjściami rozdzielacza
3. zrobił bym również poprawne przenoszenie potencjałów przez rozdzielacz - w przypadku zasilania 

w załączeniu masz moje makro którego używam

Załączone pliki
.ema   M12_2xM12.ema (Rozmiar: 30,92 KB / Pobrań: 3)
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-02-16, 12:20)pwisniewski napisał(a): Ok przejrzałem makro i niestety wymagać będzie większej przeróbki 
tak na szybko to 
1. stworzone jest z jednostronnych przyłączy - trzeba zmienić na 2 dwustronne 
2. należy wykonać "połączenia" między wejściami a wyjściami rozdzielacza
3. zrobił bym również poprawne przenoszenie potencjałów przez rozdzielacz - w przypadku zasilania 

w załączeniu masz moje makro którego używam

Dzięki, natomiast mam aktualnie ok 500-600 sztuk takich już rozrysowanych rozdzielaczy - da się to jednorazowo podmienić?

Odpowiedź
(2016-02-16, 12:42)d1ckens napisał(a): Dzięki, natomiast mam aktualnie ok 500-600 sztuk takich już rozrysowanych rozdzielaczy - da się to jednorazowo podmienić?

Jeżeli miałeś wstawione skrzynki makra to tak
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości