• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
oznaczenie połączenia przejmowane z adresu PLC
EplanP8 
Witam,

Czy zna ktoś sposób na "przejmowanie" oznaczenia połączenia z adresu PLC?
chodzi o to abym przy numerowaniu połączeń na katach PLC miał podpisywane tak jak mam adres, czyli np. I100.0 I100.1 itd

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
Należy to zrobić w ustawieniach numerowania połączeń. Tam definiujesz jak mają być numerowane/oznaczane połączenia.

Odpowiedź
(2017-06-08, 11:26)LeBmo napisał(a): Należy to zrobić w ustawieniach numerowania połączeń. Tam definiujesz jak mają być numerowane/oznaczane połączenia.
oczywiście, 

jednak tak jak napisałem moje pytanie dotyczyło przejmowania oznaczeń połączenia tylko na kartach PLC. 
Znacie sposób na to aby połączenia, które prowadzą na przyłącza PLC nie były numerowane jak każde połączenie, a oznaczenie połączenia zależało od miejsca gdzie jest wpięte,
czyli np. I0.0, I0.1 itd

Odpowiedź
(2017-06-09, 14:02)norbertfi napisał(a): oczywiście, 

jednak tak jak napisałem moje pytanie dotyczyło przejmowania oznaczeń połączenia tylko na kartach PLC. 
Znacie sposób na to aby połączenia, które prowadzą na przyłącza PLC nie były numerowane jak każde połączenie, a oznaczenie połączenia zależało od miejsca gdzie jest wpięte,
czyli np. I0.0, I0.1 itd

ale o co tak właściwie pytasz bo LeBmo  już dał ci odpowiedź gdzie to się robi 
dodam jeszcze że możesz rozróżnić jeszcze przyłącza PLC w pewnym stopniu

potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
EplanP8 
(2017-06-09, 15:11)pwisniewski napisał(a): ale o co tak właściwie pytasz bo LeBmo  już dał ci odpowiedź gdzie to się robi 
dodam jeszcze że możesz rozróżnić jeszcze przyłącza PLC w pewnym stopniu

teraz widzę, że u Was jest ta opcja, a u mnie jest nieaktywna, stąd niezrozumienie,

wydaje mi się, że to może być wina licencji, posiadam wersję Professional 2.6,

może ktoś potwierdzić?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2017-06-09, 15:59)norbertfi napisał(a): teraz widzę, że u Was jest ta opcja, a u mnie jest nieaktywna, stąd niezrozumienie,

wydaje mi się, że to może być wina licencji, posiadam wersję Professional 2.6,

może ktoś potwierdzić?

jeżeli masz wersję professional to masz ta opcję (w select też chyba była - nie pamiętam)
twój problem polega na tym,  że próbujesz edytować już istniejącą numerację  - a wtedy nie ma możliwości zmiany grupy połączeń 
musisz stworzyć nową "grupę formatów" i wtedy w pierwszym kroku określasz grupę połączeń
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2017-06-09, 16:22)pwisniewski napisał(a): jeżeli masz wersję professional to masz ta opcję (w select też chyba była - nie pamiętam)
twój problem polega na tym,  że próbujesz edytować już istniejącą numerację  - a wtedy nie ma możliwości zmiany grupy połączeń 
musisz stworzyć nową "grupę formatów" i wtedy w pierwszym kroku określasz grupę połączeń

dzięki za pomoc, 

pozdrawiam

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: