• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
przeciwny cel w powiązaniu nie wskazuje poziomu złączki
Witam wszystkich mam pytanie. Korzystam z złączek wielopoziomowych (3 poziomy). Jak prowadzę do nich sygnały i próbuję ustawić w odnośnikach tych sygnałów  "przeciwny cel w powiązaniu" to w przypadku poziomu pierwszego ładnie mi wskazuje na poziom pierwszy tzn X1:10:1 (X1-ID, 10-nr złączki ,1-poziom)  jak próbuję to samo zrobić dla poziomu 2 to otrzymuję tylko X1:10 Jakaś podpowiedź?

Odpowiedź
(2021-08-06, 09:59)matekogon napisał(a): Witam wszystkich mam pytanie. Korzystam z złączek wielopoziomowych (3 poziomy). Jak prowadzę do nich sygnały i próbuję ustawić w odnośnikach tych sygnałów  "przeciwny cel w powiązaniu" to w przypadku poziomu pierwszego ładnie mi wskazuje na poziom pierwszy tzn X1:10:1 (X1-ID, 10-nr złączki ,1-poziom)  jak próbuję to samo zrobić dla poziomu 2 to otrzymuję tylko X1:10 Jakaś podpowiedź?

oj chyba nie 
widzę tu mały błąd, że numerujesz przyłącza numerycznie i dlatego wydaje ci się, że jest to poziom 

to, co ci wyświetla funkcja <24351> Przeciwny cel w powiązaniu — to nr przyłącza, a nie poziom 

zauważ (specjalnie nr przyłączy opisałem alfabetycznie, a nie numerycznie)
i tak kolor żółty — nazwa listwy 
kolor zielony — nr zacisku
ten taki niebieskawy — poziom zacisku 

i teraz np w złączce 1x1:5 nie podałem przyłączy i nie masz ich w powiązaniu widnieje tam tylko 1X1:5
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Kolego dzięki za  wyjaśnienie. Wydawało mi się że to poziom jest wskazywany. A to oznaczenie przyłącza.

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości