• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zestawienie eksport
Witam,

czy idzie wyeksportować zestawienie np. Całościowej listy artykułów do pliku xml / csv?  EPLAN 2024. Chodzi mi o to, że generuje zestawienie po pewnej filtracji i to bym chciał wyeksportować. Pomoże ktoś? 

Pozdrawiam

#edit
poradziłem sobie opcją "eksportuj dane produkcyjne"

Odpowiedź
(2024-10-25, 10:34)azazelek111 napisał(a): Witam,

czy idzie wyeksportować zestawienie np. Całościowej listy artykułów do pliku xml / csv?  EPLAN 2024. Chodzi mi o to, że generuje zestawienie po pewnej filtracji i to bym chciał wyeksportować. Pomoże ktoś? 

Pozdrawiam

#edit
poradziłem sobie opcją "eksportuj dane produkcyjne"

Oczywiście że idzie 
Kwestia przygotowania odpowiedniego exportu
Napisz jakie filtry używasz co filtrujesz
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Witam,

przy generowaniu zestawienia używam filtra "Grupa funkcyjna =/= jakiś parametr". Generuje się dobrze, ale chciałbym też eksportować to do pliku csv/xml.

Pozdrawiam

Odpowiedź
Odświeżam temat, ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Odpowiedź
(2025-03-05, 15:04)azazelek111 napisał(a): Odświeżam temat, ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Sorki nie miałem ostatnio czasu na forum

jeżeli chcesz eksportować do Excela, czy tam CSV XML, to musisz przygotować zestawienie, które ci to wyeksportuje.

Pierwsze pytanie czy w ogóle masz prawa do tworzenia i edycji takich eksportów (używacie zarządzania uprawnieniami w firmie?)
zestawienie tworzysz w danych produkcyjnych (tak to chyba jest przetłumaczone) piszę teraz z pamięci
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości