Mam stworzone Black Boxy dla poszczególnych urządzeń i chciałbym zapytać czy da się jakoś ustalić aby między powiązanymi elementami była możliwość przejścia w obie strony? Tzn. z elementu_1 na stronie X do elementu_2 na stronie Y. A pózniej poprzez ponowne kliknięcie przejdz do (element współpracujący) powrót do elementu nr 1 na stronie X. Bo niekiedy taka opcja jest możliwa a nie kiedy nie?
|
Ocena wątku:
Przejdz do(element współpracujący)
|
2016-09-12, 22:55
(2016-09-12, 12:03)grigor252 napisał(a): Mam stworzone Black Boxy dla poszczególnych urządzeń i chciałbym zapytać czy da się jakoś ustalić aby między powiązanymi elementami była możliwość przejścia w obie strony? Tzn. z elementu_1 na stronie X do elementu_2 na stronie Y. A pózniej poprzez ponowne kliknięcie przejdz do (element współpracujący) powrót do elementu nr 1 na stronie X. Bo niekiedy taka opcja jest możliwa a nie kiedy nie?
zawsze jest możliwa!
problem polega na nieznajomości mechanizmu powiązań
już o tym pisałem ale napiszę jeszcze raz
jeżeli mamy tylko dwa elementy - element główny i dowolny element - działa powiązanie proste czyli skoki przy pomocy jednego klawisza "F"
natomiast jeżeli mamy więcej niż dwa elementy - element główny i przykładowo dwa dodatkowe elementy to powiązanie proste "F" działa tylko do elementu głównego bo jest jednoznaczne, natomiast w drugą stronę niestety już nie działa bo nie jest jednoznaczne - tu trzeba przejść przez wszystkie powiązania czuli zaznaczamy elementy ALT+ strzałki, albo skorzystać z nowej funkcji eplana 2.5 i wyższych (nie wiem czy w 2.4 też niech ktoś sprawdzi) czyli CTRL i klikamy na symbolu powiązania (numerach strony)
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk
2016-09-19, 11:34
w 2.4 działa i korzystam namiętnie z CTRL+PPM/spacja na powiązaniu
2016-09-22, 08:18
Mam pytanko? Jak zapisać pdf z moim projektem żeby dało się w nim skakać pomiędzy powiązanymi elementami tak jak w eplanie
?
?
2016-09-22, 08:58
(2016-09-22, 08:18)grigor252 napisał(a): Mam pytanko? Jak zapisać pdf z moim projektem żeby dało się w nim skakać pomiędzy powiązanymi elementami tak jak w eplanie?
Tylko przez export
strona - eksportuj - pdf
potrzebne miejsce w chmurze ?
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk
2016-09-22, 09:53
Użytkownicy przeglądający ten wątek:

dzięki, działa. Dotychczas używałem opcji drukuj PDF przy pomocy PDFCreator i w takim pliku nie dawało rady skakać pomiędzy powiązaniami.