• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z artyułami
Pewnie znowu robię coś źle ale przy skalowaniu nie zmniejsza mi wszystkich elementów (chociaż wszystko jest zaznaczone).

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2016-12-07, 22:16)kompostownik napisał(a): Pewnie znowu robię coś źle ale przy skalowaniu nie zmniejsza mi wszystkich elementów (chociaż wszystko jest zaznaczone).

ale ty nie masz skalować grafiki (bo to robisz) 
a zmienić skalę strony
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-12-07, 22:23)pwisniewski napisał(a): ale ty nie masz skalować grafiki (bo to robisz) 
a zmienić skalę strony

Okej czyli znowu jestem debilem :Tongue
Możesz mi napisać gdzie zmienia się skalę strony ?

Odpowiedź
(2016-12-07, 22:25)kompostownik napisał(a): Okej czyli znowu jestem debilem :Tongue
Możesz mi napisać gdzie zmienia się skalę strony ?

pisałem ci w właściwościach strony
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-12-07, 22:28)pwisniewski napisał(a): pisałem ci w właściwościach strony

Jasne głupi ja Smile

Dzięki za pomoc raz jeszcze Smile

Odpowiedź
Podepnę się pod temat artykułów. Problem polega na tym, że w przykładowym projekcie ( z prawej strony) artykuł występuje w całej okazałości. w moim projekcie do którego go skopiowałem, artykuł w bazie danych występuje ale nie wyświetla jego właściwości. Do tego nie pokazuje na stronie schematu danych o artykule. Baza danych została zsynchronizowana, zaktualizowana, projekt reorganizowałem i w sumie już mi brakło pomysłów co mogę z tym fantem zrobić.. Dziękuję za pomoc.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2017-01-23, 10:18)enduan napisał(a): Podepnę się pod temat artykułów. Problem polega na tym, że w przykładowym projekcie ( z prawej strony) artykuł występuje w całej okazałości. w moim projekcie do którego go skopiowałem, artykuł w bazie danych występuje ale nie wyświetla jego właściwości. Do tego nie pokazuje na stronie schematu danych o artykule. Baza danych została zsynchronizowana, zaktualizowana, projekt reorganizowałem i w sumie już mi brakło pomysłów co mogę z tym fantem zrobić.. Dziękuję za pomoc.

patrząc na screeny ewidentnie jest problem z synchronizacja bazy artykułów (artykuły nie są synchronizowane - są różne) 
może używasz 2 rożnych baz danych w tych projektach i dlatego masz rozjazd między projektami 
trudno mi powiedzieć na odległość nie widząc ustawień w projektach
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2017-01-23, 13:06)pwisniewski napisał(a): patrząc na screeny ewidentnie jest problem z synchronizacja bazy artykułów (artykuły nie są synchronizowane - są różne) 
może używasz 2 rożnych baz danych w tych projektach i dlatego masz rozjazd między projektami 
trudno mi powiedzieć na odległość nie widząc ustawień w projektach

Udało się to zrobić manualnie, ale było zbyt czasochłonne. Ostatecznie stworzyłem nową bazę danych opartą na projekcie klienta i zaimportowałem do niej to, co w międzyczasie robienia projektu dodałem do swojego.

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: