• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawigator szafy 2D - filtr niezgodności
"Zasoby plasowane na płycie montażowej, lecz nie znajdujące się w projekcie schematu, są oznaczone ikoną" czerwonej kropki w nawigatorze 2D.
Wiecie może czy i ewentualnie jak można zrobić filtr, który wskaże tylko elementy z czerwoną kropką, bo coś mi nie idzie?

Odpowiedź
(2017-03-15, 23:21)LeBmo napisał(a): "Zasoby plasowane na płycie montażowej, lecz nie znajdujące się w projekcie schematu, są oznaczone ikoną" czerwonej kropki w nawigatorze 2D.
Wiecie może czy i ewentualnie jak można zrobić filtr, który wskaże tylko elementy z czerwoną kropką, bo coś mi nie idzie?

Tylko tych z "czerwoną kropką" też mi się nie udało Wink znaczy nie chciało mi się nad tym dłużej siedzieć 

ale jeżeli chcesz ograniczyć się tylko to prezentacji elementów występujących tylko na płycie to musisz stworzyć filtr na bazie właściwości 
<20121> Rodzaj prezentacji  z operatorem  = i wartością  Układ szafy sterowniczej
w tym wypadku będą również wyświetlane np listwy zaciskowe plasowane kompletnie, 

jak już pisałem na razie nie chce mi się myśleć jak to odfiltrować bo nie jest to zbyt upierdliwe i widać że jest ta listwa plasowana (zielony marker "fajfki")
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Dziękuję, jest to już przynajmniej jakieś ograniczenie i ułatwienie.
Gdyby ktoś wpadł na "pełne" rozwiązanie, bardzo chętnie podpatrzę.

Odpowiedź
Czerwona kropka to odpowiednik P012010 w zarządzaniu komunikatami. Ale nie wiem czy da się to powiązać w prosty sposób z filtrem.

Odpowiedź