• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dane we właściwościach projektu
EplanP8 
Witam ponownie, 

Co robię nie tak ??
Stworzyłem własny szablon projektu, we właściwościach projektu usunąłem wszystko i wyciągnąłem potrzebne mi informacje. 

Po np. zamknięciu projektu i ponownym otwarciu, wchodząc we właściwości projektu mam te moje dane lecz pod nimi EPLAN wypisuję standardowo te dane co usunąłem i je nie chciałem. 
 Wiecie jak to poprawnie zrobić ???

Pod spodem załącznik z oknem właściwości  - jest to tylko przykładowe zdjęcie

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2017-04-23, 12:10)wiejackus7 napisał(a): Witam ponownie, 

Co robię nie tak ??
Stworzyłem własny szablon projektu, we właściwościach projektu usunąłem wszystko i wyciągnąłem potrzebne mi informacje. 

Po np. zamknięciu projektu i ponownym otwarciu, wchodząc we właściwości projektu mam te moje dane lecz pod nimi EPLAN wypisuję standardowo te dane co usunąłem i je nie chciałem. 
 Wiecie jak to poprawnie zrobić ???

Pod spodem załącznik z oknem właściwości  - jest to tylko przykładowe zdjęcie

zasadnicze pytanie do twojego "usunąłem" 
skasowałeś wpisy czy może "usunołeś" wyświetlanie właściwości
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Przekładając z języka profesora na język studenta ;-) pwisniewski pyta czy w komórkach usunąłeś tekst czy zamiast tego nacisnąłeś krzyżyk w prawym górnym rogu usuwając tylko wyświetlanie wiersza w tym oknie. Jeśli to drugie to wtedy po ponownym wyświetleniu właściwości pojawią się wiersze z wypełnionymi komórkami, które tylko chwilowo ukryłeś.

Odpowiedź
(2017-04-29, 22:28)LeBmo napisał(a): Przekładając z języka profesora na język studenta ;-) pwisniewski pyta czy w komórkach usunąłeś tekst czy zamiast tego nacisnąłeś krzyżyk w prawym górnym rogu usuwając tylko wyświetlanie wiersza w tym oknie. Jeśli to drugie to wtedy po ponownym wyświetleniu właściwości pojawią się wiersze z wypełnionymi komórkami, które tylko chwilowo ukryłeś.

Jest to jeden z największych mankamentów ePlana. Są komórki, których nie da się edytować i tylko wprowadzają zamęt. A nie da się ich wyłączyć, bo są wypełniane na etapie tworzenia projektu... Jedyne co da się na nie poradzić to przesunąć na spód poprzez konfigurowanie kolejności wyświetlania.
Pozdrawiam,

Odpowiedź
Nie wydaje mi się, że jest to jakiś duży mankament. Przynajmniej wiadomo co zostało wypełnione i nie trzeba tego szukać w całej dłuuuugiej liście właściwości.
Ale czy zawsze da się w prosty sposób poprzesuwać sobie komórki? - to już jest problem. Właśnie większym mankamentem dla mnie jest to, że ni mogę poukładać kolejności właściwości projektu w prosty sposób i po czasie nie są już w takiej kolejności jakbym sobie życzył.

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości