• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie można otworzyć projektu - trwale uszkodzony?
EplanP8 
Podczas otwierania projektu pojawia się komunikat o niepoprawnym zamknięciu programu i konieczności sprawdzenia danych.
Po sprawdzeniu wyskakują komunikaty jak na załączonych zdjęciach. 
Dodam, że zamknięcie programu po którym nie mogę otworzyć projektu nastąpiło po jakimś błędzie Windowsa.
Czy istnieje możliwość odratowania projektu?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
Spróbuj otworzyć projekt w nowszej wersji Eplana. Daj znać czy się udało.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedź
(2018-02-10, 09:08)mike napisał(a): Spróbuj otworzyć projekt w nowszej wersji Eplana. Daj znać czy się udało.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Faktycznie otwarcie projektu w nowszej wersji rozwiązało problem. Dzięki!

Odpowiedź
(2018-02-10, 11:57)b_bogdzinski napisał(a): Faktycznie otwarcie projektu w nowszej wersji rozwiązało problem. Dzięki!

To dobrze że się udało. Pamiętaj o kopii zapasowej.
W przypadku gdybyś chciał wrócić do starej wersji Eplana, jest możliwość zrobienia tego przez eksport/import makr stron. Przy tej operacji trzeba się liczyć z tym że mogą wystąpić błędy ze względu na różnice pomiędzy wersjami Eplana.

Odpowiedź
(2018-02-12, 09:47)mike napisał(a): To dobrze że się udało. Pamiętaj o kopii zapasowej.
W przypadku gdybyś chciał wrócić do starej wersji Eplana, jest możliwość zrobienia tego przez eksport/import makr stron. Przy tej operacji trzeba się liczyć z tym że mogą wystąpić błędy ze względu na różnice pomiędzy wersjami Eplana.

Dokładnie w ten sposób wróciłem do starszej wersji i wszystko działa poprawnie z tym że niestety nie są eksportowane elementy nieplasowane na schemacie. Jednak w obliczu utraty całego projektu nie był to znaczący problem Wink

Odpowiedź