• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dodatek HF10 do Eplan 2.7 do pobrania z EDM
W EDM pojawiła się poprawka HF1 do Platformy 2.7 podnosząca wersję z 273.11418 do 2.7.3.11496 

i mały opis zmian 

Ważne korekty i ulepszenia:
  • Danta EPLAN może zostać ponownie wywołany bez problemów związanych z połączeniem z serwerem proxy.
  • Na czarnym tle ekranu białe przedmioty są drukowane prawidłowo.
  • Zoptymalizowano dostęp do SQL Server.
  • Ustawienie projektu "Również użyj sekwencji reprezentacji dla stron wyjściowych" zostało zoptymalizowane.
  • Przy automatycznym wymiarowaniu wycięć elementy z definicją funkcji "Cover" są teraz również poprawnie wymiarowane.
  • Poprawa wydajności przy imporcie EDZ.
  • Poprawa wydajności podczas otwierania nawigatorów.
  • Zoptymalizowany import danych PLC za pośrednictwem "AutomationML".
W pewnych warunkach marginalnych ...
  • Blachy przyłączeniowe terminali nie zostały wywiezione podczas eksportu do Athex.
  • Nie można wyświetlić legendy otaczającej automatycznie generowany widok 2D wiercenia generowane poprawnie.
  • Problemy mogą pojawić się podczas routingu w konkretnych projektach.
  • Punkty montowania nie były prawidłowo przechowywane w niektórych projektach makr
Rozbudowane funkcjonalności:
  • Połączenie z portalem EPLAN Data Portal zostało nawiązane z bezpiecznym połączeniem (https: //).
  • Import EClass również uwzględnia wysokość, szerokość i głębokość
  • Położenie siatki zostało poprawione w ramce "FN1_013".
  • Dostępne są nowe ramki wydruku NFPA.
  • Rozszerzenia zostały przeprowadzone w projekcie "ESS_Sample_Project"
PS za ewentualnie nieścisłości językowe nie odpowiadam Wink w złączeniu news po angielsku

Załączone pliki
.pdf   News_EPLAN_Plattform_2.7_Hotfix1_en.PDF (Rozmiar: 129,43 KB / Pobrań: 9)
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
W EDM dostępna jest poprawka HF2 do Platformy 2.7 podnosząca wersję z 273.11496 do 2.7.3.11561

I dodatkowo pojawiła się poprawka HF3 do Platformy 2.7 podnosząca wersję 273.11561 do 2.7.3.11647

Załączone pliki
.pdf   News_EPLAN_Plattform_2.7_Hotfix2_en.PDF (Rozmiar: 126,59 KB / Pobrań: 3)
.pdf   News_EPLAN_Plattform_2.7_Hotfix3_en.PDF (Rozmiar: 129,31 KB / Pobrań: 3)
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
w EDM pojawiła się łatka 

Wersja EPLAN 2.7 HF4 Numer kompilacji 2.7.3.11704

warunek:
Zainstalowana jest wersja 2.7, 2.7 HF1, 2.7 HF2 lub 2.7 HF3.

Zalecenia dotyczące stosowania:
Ta poprawka powinna być instalowana tylko wtedy, gdy twoja wersja jest obarczona jednym z wymienionych niżej przyczyn lub wsparcie producenta poinformowało cię iż 
 zgłoszony twój błąd został rozwiązany dzięki poprawce.

Główne poprawki i ulepszenia:
  • Rozszerzenia eksportu PDF dla projektów zawierających model 3D.
  • Optymalizacja list połączeń dla eksportu danych produkcyjnych i dla raportów.
  • W eksporcie AutomationML wszystkie właściwości są eksportowane, nawet jeśli Typ stacji nie jest wypełniony.
  • EPLAN Engineering Configuration (EEC): Identyfikatory urządzeń są teraz poprawnie przenoszone na płytę montażową w EPLAN Pro Panel.
  • EPLAN Engineering Configuration (EEC): pozycjonowanie makr ścieżki Płyty montażowe zostały dostosowane.

Załączone pliki
.pdf   News_EPLAN_Platform_2.7HF4_en_US.PDF (Rozmiar: 184,03 KB / Pobrań: 2)
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
w EDM pojawiła się łatka 

Wersja EPLAN 2.7 HF5 Numer kompilacji 11746

warunek:
Zainstalowana jest wersja  2.7, 2.7 HF1, 2.7 HF2, 2.7 HF3 lub 2.7 HF4 .

Domyślną rekomendacją jest zainstalowanie poprawki..

Ważne poprawki i ulepszenia:

• Wszystkie połączenia internetowe z platformy EPLAN zostały przekonwertowane na bezpieczne połączenia (https://). Dotyczy to na przykład pomocy online i  EPLAN Download Manager.
  • Poprawka bezpieczeństwa: składnik "CefSharp" został zaktualizowany do wersji 65.0.0. Komponent jest używany dla EPLAN Cogineer i EPLAN Data Portal.
  • Aby zoptymalizować wybór kabla, automatyczny wybór kabla filtruje teraz bazę danych artykułów zgodnie z właściwościami artykułów a nie według funkcjonalności nieruchomości.
  • Odnośnie eksportowanych plików PDF wybór wszystkich znaków jest znów możliwy bez jakieś problemy.

Załączone pliki

.pdf   News_EPLAN_Platform_2.7HF5_en_US.pdf (Rozmiar: 218,39 KB / Pobrań: 2)
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
w EDM pojawiała się poprawka oznaczona HF6 podnosząca wersję do 11890

Wersja EPLAN 2.7 HF6 Numer kompilacji 2.7.3.11746

warunek:
Zainstalowana jest wersja 2.7, 2.7 HF1 - 2.7 HF5.

Zaleca sie zainstalowanie tej poprawki.

• Poprawka zabezpieczeń: składnik chromium "CefSharp" został zaktualizowany do aktualnej wersji wersja 71.0.0. Komponent jest używany dla EPLAN Cogineer i EPLAN Data Portal.
  • Eksport PDF: Zoptymalizowane wsparcie dla czcionek międzynarodowych.
  • EPLAN API: podczas eksportowania list części za pośrednictwem "ExportPartsListWithFilterScheme", właściwości zdefiniowane przez użytkownika są teraz również eksportowane.
    W pewnych marginalnych sytuacjach ...
  • Linie odniesienia na numerach pozycji nie były wyświetlane poprawnie.
  • grafika była odwracana podczas umieszczania z nawigatora układu panelu 2D.
  • konfiguracja właściwości nie mogła zostać poprawnie przyjęta w ustawieniach użytkownika.

Załączone pliki
.pdf   News_EPLAN_Platform_2.7HF6_en_US.pdf (Rozmiar: 217,9 KB / Pobrań: 3)
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
W EDM do pobrania jest łątka podnosząca HF7 podnosząca wersję do 11944

Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
1. Wiecie może czym są zaznaczone dwa elementy, bo nie wiem dlaczego mi się to wyświetla do zainstalowania?

2. Dodatkowo pojawiają się też Fluid, Cogineer, Preplanning i Harness, a moja licencja tego nie obejmuje. Wiecie dlaczego?

Odpowiedź
(2019-10-24, 13:04)LeBmo napisał(a): 1. Wiecie może czym są zaznaczone dwa elementy, bo nie wiem dlaczego mi się to wyświetla do zainstalowania?

2. Dodatkowo pojawiają się też Fluid, Cogineer, Preplanning i Harness, a moja licencja tego nie obejmuje. Wiecie dlaczego?
zaznaczone elementy to standardowe (dostarczane z programem) pakiety formularzy, symboli, arkuszy ustawień etc

co do 2 pytania to nie wiem trza by to pytanie zadać twórcy programu 
mogę się tylko domyślać abyś mógł doinstalować dany pakiet bez większych kłopotów np w przypadku testów i otrzymania klucza czasowego
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Czyli te zaznaczone są aktualizacjami tych standardowych pakietów?
Nie wiem czy to ma związek ale zauważyłem, że instalacja Eplana 2.7. nie utworzyła mi katalogu z projektem DEMO.

Odpowiedź
(2019-10-24, 14:19)LeBmo napisał(a): Czyli te zaznaczone są aktualizacjami tych standardowych pakietów?
Nie wiem czy to ma związek ale zauważyłem, że instalacja Eplana 2.7. nie utworzyła mi katalogu z projektem DEMO.

Tak, tam była jakaś zmiana ale już nie pamiętam dokładnie co się zmieniło 
a za tym to ja już nie nadążam  Big Grin
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
W EPDM pojawiła się poprawka HF9 podnosząca wersję do 11951

Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Widzę też nową wersję EPLAN License Client. Wiesz może czy coś poprawia ta instalacja - czy warto ją instalować?

Odpowiedź
(2020-03-11, 12:55)LeBmo napisał(a): Widzę też nową wersję EPLAN License Client. Wiesz może czy coś poprawia ta instalacja - czy warto ją instalować?
LM jest od wersji 2.9 to dlatego 

co do wersji poprawki niestety  nie doszukałem się informacji co HF 9 wprowadza
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2020-03-11, 16:11)pwisniewski napisał(a): LM jest od wersji 2.9 to dlatego 

co do wersji poprawki niestety  nie doszukałem się informacji co HF 9 wprowadza

Wg informacji od AbMicro HF9 został wypuszczony po jednej z aktualziacji Windowka - EPLAN 2.7 potrafił się po tej aktualizacji wyłączyć bez przyczyny

Odpowiedź
Od dzisiaj dostępny jest dodatek HF10 do platformy 2.7  do pobranie z EDM

Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź