Po edycji porządku właściwości symbolu z przypisanym artykułem i zapisaniu go pod własną nazwą automatycznie znikają mi oznaczenia przyłączy. Sama edycja i kliknięcie OK działa poprawnie, dopiero zapis powoduje problem. Co może się dziać?
1. Wstawiam artykul na strone, niech bedzie art z funkcja wylacznik ochronny dla przykladu
2. Wskakuje symbol wylacznika ochronnego z oznaczeniami przylaczy 1 i 2
3. Wchodze we wlasciwosci, zakladka wyswietlanie i zmieniam kolor ID z niebieskiego na czerwony
4. Porzadek wlasciwosci zmienia sie ze "Standardowa wielkosc zadana" na "Zdefiniowany przez uzytkownika"
5. Klikam "Zapisz porzadek wlasciwosci" i nadaje mu wlasna nazwe oraz zaznaczam zastosuj jako standard
6. Kolor ID zmienia sie na czerwony ale jednoczesnie znikaja oznaczenia przylaczy 1 i 2
Inaczej zadajac pytanie - w jaki sposob wyswietlic lub ukryc oznaczenia przylaczy przy symbolu?
2020-11-09, 20:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-11-09, 20:20 przez buba.)
(2020-11-09, 19:58)PIOTRS napisał(a): Podejrzewam ze sam sobie kuku zrobilem ale nie mam pojecia jak i jak to naprawic. Zeby jeszcze byla jasnosc na czym problem polega zalaczam 3 symbole
1. Sandardowy porzadek wlasciwosci
2. Zmieniony kolor ID (nadal sa oznaczenia)
3. Zmieniony kolor ID zapisany jako wlasny porzadek wlasciwosci... oznaczenia znikaja
W momencie wstawiania nowego symbolu z biblioteki taka zakladka jest, ale po osadzeniu na stronie znika z wlasciwosci.
To ją sobie dodaj. Słoneczkiem.
Tylko nie wiem gdzie edytuje się zakładki...
2020-11-09, 20:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-11-09, 20:34 przez PIOTRS.)
Znalazlem, dzieki buba za Twoj zrzut, pomogl ostatecznie. Czemu tak sie dzieje nie rozumiem ale zapisanie porzadku z poziomu okna "wlasciwosci (calosciowe)" kasuje oznaczenia a zrobienie tego samego z zakladki okna "wlasciwosci" juz dziala poprawnie.
(2020-11-09, 20:20)PIOTRS napisał(a): Znalazlem, dzieki buba za Twoj zrzut, pomogl ostatecznie. Czemu tak sie dzieje nie rozumiem ale zapisanie porzadku z poziomu okna "wlasciwosci (calosciowe)" kasuje oznaczenia a zrobienie tego samego z zakladki okna "wlasciwosci" juz dziala poprawnie.
To już ci wyjaśnię
właściwości całościowe - edytują każde wystąpienie w projekcie danego ID
Czyli możesz mieć różne symbole w tym samym ID (np. styki główne, styki pomocnicze, cewkę etc.) więc eplan edytuje i "sprowadza" właściwości do tych samych w każdej prezentacji
i nie powinno być używane do definiowana wyświetlania w poszczególnych symbolach
Ty natomiast, chciałeś zrobić definicje wyświetlania tylko dla konkretnego symbolu i konkretnej jego wersji
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
Dzięki, jest to zrozumiałe w tym momencie, pytanie co przestawiłem, że double-click otwiera właśnie właściwości całościowe a nie zwykłe właściwości? Wcześniej tak nie miałem i stąd całe zamieszanie
(2020-11-10, 12:57)PIOTRS napisał(a): Dzięki, jest to zrozumiałe w tym momencie, pytanie co przestawiłem, że double-click otwiera właśnie właściwości całościowe a nie zwykłe właściwości? Wcześniej tak nie miałem i stąd całe zamieszanie
Masz w menu (jak dobrze pamiętam - edytuj, sorki, ale jestem wzrokowcem) zaznaczony "ptaszek" przy "właściwości całościowe"
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
2020-11-15, 01:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-11-15, 01:26 przez LeBmo.)
Tak jak pisze pwisniewski to jest w menu.
Możliwość zaznaczenia "Właściwości (całościowe)" lub może bardziej przełączenia pomiędzy "Właściwości", a "Właściwości (całościowe)" jest w Menu->Opcje.
Pewnie kliknąłeś przez przypadek. Odznacz tą pozycję i powinno być dobrze (czyli "Właściwości") na podwójne kliknięcie.