• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.4 hf2 - błąd wewnętrzny
Jeśli dobrze pamiętam miałem podobny dziwny problem z jednym projektem ale nie pamiętam, w której wersji i jak to dokładnie było. Postaram się chociaż naprowadzić co się działo i jak sprawa została rozwiązana.
Był problem z importem lecz nie wiem czy przez:
- "importowanie" w otwartym programie menu Projekt...,
- import przez dwukrotne naciśnięcie ikony zabezpieczonego projektu w Eksploratorze plików Windows przy otwartym, lub zamkniętym programie Eplan,
- próbę otwarcia projektu przez otwarcie niezabezpieczonego (niespakowanego) projektu z poziomu Eplana menu Projekt/Otwórz,
- próbę otwarcia projektu przez otwarcie niezabezpieczonego (niespakowanego) projektu z poziomu Eksploratora plików przy otwartym, lub zamkniętym programie Eplan dwukrotnie klikając ikonę projektu.

Jest kilka opcji otwierania/importowania i nie pamiętam, która z nich zawiodła w przypadku tego jednego projektu. Ważne jest jednak, że problem rozwiązała inna z powyższych opcji, więc proszę spróbować innej z możliwości. Zakładam, że w wersji 2.3 projekt się otwiera.

Na koniec jeszcze przychodzi mi do głowy stworzenie projektu bazowego i szablonu na podstawie tego projektu w starej wersji, a następnie utworzyć nowy projekt w nowej wersji na podstawie stworzonego szablonu.

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: 2.4 hf2 - błąd wewnętrzny - przez pwisniewski - 2015-04-22, 07:15
RE: 2.4 hf2 - błąd wewnętrzny - przez LeBmo - 2015-04-22, 08:14
RE: 2.4 hf2 - błąd wewnętrzny - przez pwisniewski - 2015-04-22, 09:08
RE: 2.4 hf2 - błąd wewnętrzny - przez pwisniewski - 2015-05-21, 21:25

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości