2015-09-11, 14:08
(2015-09-11, 13:08)enduan napisał(a): nie ma nic ... przygotowałem screena ale z niewiadomego powodu nie mogę dodać obrazu z komputera... są same numeru katalogowe a po prawej stronie gdzie są dane techniczne kabli jest cisza ...nie ma nic ... Co ja chce, ja chce wpompować do programu paczkę danych - artykułów, tak, abym mógł w projekcie przyporządkowywać je do poszczególnych kabli. Generalnie tyczy się to wszystkich urządzeń - kable podaje jako przykład.
Jeśli chodzi o .mdb to importując bazę danych z lapp kabel w ustawienia--> access wgrywają się owszem artykuły. Ale cała reszta jak plc przekaźniki styczniki sensoryka etc. wyparowuje, znika, nic w tych zakładkach nie ma...tak jakby obecną baze lapp zastąpił swoimi artykułami, nie dopisał do istniejącej ... no jest to dziwne i jestem w kropce..
zacznijmy od początku
1. mdb to jest baza danych artykułów (może być też sql jak kto woli)
2. xml - jest to plik wymiany danych między bazami (może być też csv przykladowo lub edz)
teraz jeżeli podpinasz bazę danych (plik mdb) do zarządzania artykułami to masz dostępne tylko artykuły które są w tej bazie (a nie w innej)
możesz mieć ile chcesz baz (np dla każdego producenta inną, bądź dla każdego typu inną np kable, PLC etc) to tylko zależy od ciebie
ale dalej wracając do twojego problemu
że są tylko nr katalogowe
jak wiesz (albo nie wiesz) pola opisowe w eplan`ie są wielojęzyczne
brak opisów może być skutkiem braku wpisu w danym języku
wnioskuję ze po imporcie XML`a taką właśnie masz sytuację
ale bez zobaczenia rzeczonych plików i baz trudno mi cokolwiek ci powiedzieć więcej
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk