Czyli jednak jest taka właściwość przyłącza PLC
.
I o dziwo działa, ale trzeba programowi nieco w tym pomóc (przynajmniej w mojej P8 2.0), tzn. że aby to zadziałało muszę zmienić dla każdego interesującego mnie przyłącza Representation Type z Overview na Multiline, poprawić logikę i przełączyć na nowo na Overview.
Jeśli tego nie zrobię, to mimo zmiany logiki w dalszej części schematu (tj. na stronach z multiline) to błąd pozostaje.
Do późniejszego przetestowania zostawię sobie sprawdzenie jak się zachowa program gdy stworzę już makro Overview w taki właśnie sposób, a potem w nowy projekt wstawię jako urządzenie. Czy będzie "pamiętał" logikę czy trzeba mu będzie ją przypomnieć ?!
.I o dziwo działa, ale trzeba programowi nieco w tym pomóc (przynajmniej w mojej P8 2.0), tzn. że aby to zadziałało muszę zmienić dla każdego interesującego mnie przyłącza Representation Type z Overview na Multiline, poprawić logikę i przełączyć na nowo na Overview.
Jeśli tego nie zrobię, to mimo zmiany logiki w dalszej części schematu (tj. na stronach z multiline) to błąd pozostaje.
Do późniejszego przetestowania zostawię sobie sprawdzenie jak się zachowa program gdy stworzę już makro Overview w taki właśnie sposób, a potem w nowy projekt wstawię jako urządzenie. Czy będzie "pamiętał" logikę czy trzeba mu będzie ją przypomnieć ?!