• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powiązanie (funkcja główna/poboczna). Jak usunąć wyświetlanie niektórych?
(2015-02-27, 08:16)pwisniewski napisał(a): jeżeli mówimy o powiązaniu które pojawia ci się pod elementem głównym wystarczy w elemencie którego nie chcesz pokazywać ustawić właściwość
<20021> Wyświetlanie powiązania na Nigdy nie wyświetlaj
spowoduje to ukrycie powiązania do tego elementu

Witam,
 postanowiłem podpiąć się pod ten wątek bo jest bardzo podobny do tego, który chciałbym poruszyć.

Zastosowałem przyporządkowanie funkcjonalne (==) do dzielenia projektu na numery archiwalne, jakie będą miały poszczególne rysunki. Przy tworzeniu projektu zaznaczyłem, iż ma to dotyczyć wyłącznie stron. Zasoby mają strukturę złożoną ze standardowych części: Urządzenie (=), miejsce montażu (+) i aparat (-).

Po przekopiowaniu stron z jednego numeru archiwalnego (==201) do innego (==202) na wszystkich powiązaniach styków pojawiają mi się zbędne  odniesienia do tych samych styków umieszczonych w różnych numerach rysunków np. ==201/2.2B. Nie dziwi mnie to, bo ID tych styków w gruncie rzeczy będzie takie samo (są to przecież kopie). Rysunek ilustrujący tą sytuację:

Czy da się jakoś ustawić ePlana tak, by nie wyświetlał tych powiązań i styki traktował jako dwa różne bez konieczności wprowadzania przyporządkowania funkcjonalnego (==) do struktury ID?

Pozdrawiam,
   Zythaar

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Powiązanie (funkcja główna/poboczna). Jak usunąć wyświetlanie niektórych? - przez Zythaar - 2016-09-12, 21:50