• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przejęcie ID
EplanP8 
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie ustawienia funkcji Przejęcie ID. 
Na wybranych paru stronach projektu chciałbym aby przejmowanie ID przez symbole odbywało się z góry do dołu (alternatywnie do normalnego kierunku od lewej do prawej). 

Chciałbym zrobić to dla poziomu:
strony -  Zmieniam wybraną stronę tak aby wszystkie symbole plasowane na wybranej stronie automatycznie przejmowały ID z góry do dołu

wybranego symbolu - utworzyć własny symbol, który przejmuje ID z góry do dołu. Najlepiej uruchomić taką właściwość tylko dla jednego wariantu  np. B (poziomego). Plasując utworzony symbol przez insert  mój symbol po uplasowaniu automatycznie przejmuje ID z góry.

Wiem że można uruchomić taką funkcję dla całego arkusza poprzez:  Właściwości - Przejęcie ID: Kierunek szukania zgodny z normą GOST oraz dla symbolu po uplasowaniu przechodząc do właściwości - Przejęcie ID: Kierunek wyszukiwania - Alternatywnie do arkusza normowego. 
Ja chciałbym jednak wprowadzić zmianę przejęcia ID na poziomie strony (aby nie tworzyć dodatkowego arkusza normowego w projekcie) albo symbolu aby ten sposób przejmowania odbywał się automatycznie po uplasowaniu. Czy ktoś wie czy jest to możliwe?
Używam eplana 2.6 w wersji Compact.

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
Przejęcie ID - przez makar - 2017-04-20, 12:15
RE: Przejęcie ID - przez LeBmo - 2017-04-22, 15:01
RE: Przejęcie ID - przez makar - 2017-04-22, 21:11
RE: Przejęcie ID - przez pwisniewski - 2017-04-28, 10:13

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości