• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kopiowanie ale nie z edytora graficznego
(2017-12-16, 22:57)LeBmo napisał(a): Nie jestem pewien czy tytuł oddaje poniższe pytania ale niech już tak zostanie.

1. Już od dawna irytuje mnie uzupełnianie definicji listew zaciskowych lub wtyczek skoro bardzo często się one u mnie powtarzają.
Skoro generuję je w nawigatorach to miałem nadzieję, że da się je tam jakoś skopiować ale nie znalazłem jak.
Jest jakiś szybki sposób na kopiowanie tych definicji ale z pominięciem edytora graficznego, bo nie plasuję ich?

2. Kopiowanie zasobów.
Przydałoby się móc kopiować całą listwę zaciskową lub wtyczkę pomiędzy projektami, w nawigatorach, z pominięciem edytora graficznego.
Chciałbym móc skopiować, np. całą listwę zaciskową z jednego projektu do drugiego ale bez grafiki, tylko żeby mi się pojawiła do wykorzystania z nawigatorów.
Oczywiście inne zasoby też przydałoby się móc w ten sposób kopiować.

Jest na to jakiś szybki sposób?

Niestety elementów nie plasowanych nie kojarzę możliwości kopiowania 

listwy zawsze można sobie wygenerować (raptem 3 kliki przy prostych numerowaniach) 

co do listw i innych elementów które zawsze używasz w projektach to wystarczy stworzyć projekt bazowy z tymi elementami 
potem na podstawie tego projektu tworzyć nowe projekty i już breszesz miał zdefiniowane swoje listwy i dostępne elementy w nawigatorach (nie musza być plasowane) 

przenoszenie elementów miedzy projektami niestety według mojej wiedzy tylko przez prezentację graficzną
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Kopiowanie ale nie z edytora graficznego - przez pwisniewski - 2017-12-19, 09:41