2020-03-26, 08:03
(2020-03-25, 16:45)noroslaw napisał(a): Czyli nie ma prostej drogi do automatyzacji tego procesu. Teraz jeszcze na szybko pomyślałem, że skoro z pozycją legendy jest taki problem to może skonfiguruję opis elementów tak, żeby był wyświetlany tylko ID urządzenia pionowo, a nie pozycja legendy, więc w tabeli nie potrzebna byłaby kolumna pozycja legendy.
W takim razie zostałaby mi tylko filtracja urządzeń znajdujących się na płycie, ale nie wiem jaka właściwość opisuje to, że urządzenie jest "uplasowane" na płycie...
Próbowałem użyć "rodzaj prezentacji" o wartości "układ szafy sterowniczej", ale pokazało mi się tylko ze 3 urządzenia tylko, więc to nie to. Widzę, że jest też kryterium " dowolna właściwość" ale i tak nie wiem jaki numerek opisuje, że urządzenie jest uplasowane w "układ szafy sterowniczej".
Niestety zestawienia: lista artykułów F01 i całościowa lista artykułów F02 - a o tych tu mówimy służą trochę do innych celów niż tworzenie legendy zabudowy
Tu jednak dedykowane zestawienie "legenda szafy ..." najbardziej sie do tego nadaje
niestety sam już wiesz że ma swoje przywary
możesz dodatkowo spróbować pobawić się listą zasobów - może ona by ci wystarczyła do tego co chcesz zrobić
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk