• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przejście z nowszej wersji na starszą
Jest jeszcze jeden sposób ale nie wiem czy działa pomiędzy każdymi wersjami (spróbowałem pomiędzy 2.0 i 1.9 więc z bliskimi sąsiadami).
W 2.0 stworzyłem projekt bazowy i szablon interesującego mnie projektu. W 1.9 utworzyłem projekt na podstawie stworzonego w 2.0 szablonu. Po imporcie wypisał mi jakich bibliotek symboli mi brakuje. Brakowało też formularzy i arkusza normowego, które trzeba było wyciągnąć z 2.0 i zaimportować do starszej wersji.
Plusem tego jest też to, że informacje we właściwościach projektu zostały uzupełnione z automatu (oprócz tych ID, których nie ma w starszej wersji rzecz jasna).

Ciągle jednak mam "iksy" związane z brakującymi symbolami. Tym razem jednak nie chodzi już o brakujące bazy danych, bo te uzupełniłem, ale o istniejącą tylko starszą SPECIAL.
Nie wiem czy mogę ją sobie od tak zastąpić nadpisując pliki w Windowsie bez poważnych konsekwencji, więc spróbowałem ją podmienić w Opcje/Ustawienia/Projekty/Zarządzanie/Biblioteki symboli
Niestety Eplan akurat bardzo przywiązał się do SPECIAL i odpisał mi, że "Żądana biblioteka symboli 'SPECIAL' nie może zostać usunięta" czym mocno mnie zasmucił, bo inne traktuje bardziej po macoszemu.
Co powinno się zrobić w takiej sytuacji? Jakie są opcje?

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Przejście z nowszej wersji na starszą - przez LeBmo - 2014-09-26, 13:28

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości