2014-09-27, 21:07
Co do biblioteki SPECJAL w
Opcje/Ustawienia/Projekty/Zarządzanie/Biblioteki symboli
Nie da się jej zmienić w w 1.9 2.0 2.2 (więc pewnie w każdej wersji jest ona z jakiegoś powodu ważna).
Wymieniłem pliki ręcznie w eksploratorze plików i działa.
Jednak chciałem się jeszcze dopytać czy dobrze rozumiem. Czy pisząc
Jeśli tak to wtedy chcąc na lewą stronę (stronę Danych zasadniczych projektu) dostać nowszą bibliotekę SPECJAL musiałbym po prawej stronie (stronie Danych zasadniczych systemu) mieć tą nowszą bibliotekę SPECJAL, a nie da się jej tam inaczej dodać jak przez ręczne wrzucenie do folderu symboli nowej biblioteki, która nadpisze starą, więc tak czy inaczej muszę tam wrzucić ręcznie te pliki z projektu w wersji 2.0.
Dobrze to rozumiem czy jakoś inaczej się to robi, są jakieś inne rozwiązania?
Czasem się zastanawiam czy rozumiem już o co chodzi w danych zasadniczych czy jednak jeszcze nie dlatego dopytuję.
Opcje/Ustawienia/Projekty/Zarządzanie/Biblioteki symboli
Nie da się jej zmienić w w 1.9 2.0 2.2 (więc pewnie w każdej wersji jest ona z jakiegoś powodu ważna).
Wymieniłem pliki ręcznie w eksploratorze plików i działa.
Jednak chciałem się jeszcze dopytać czy dobrze rozumiem. Czy pisząc
Cytat:jeżeli mówimy o projektach należy zsynchronizować projekt z aktualnymi bazami (w twoim wypadku od wersji 2.0)masz na myśli Programy narzędziowe/Dane zasadnicze/Synchronizuj aktualny projekt ?
jeżeli synchronizacja przez platformę eplan nie działa z jakiś tam względów (a czasami się zdarza, np uszkodzona, niekompletna baza w projekcie)
Jeśli tak to wtedy chcąc na lewą stronę (stronę Danych zasadniczych projektu) dostać nowszą bibliotekę SPECJAL musiałbym po prawej stronie (stronie Danych zasadniczych systemu) mieć tą nowszą bibliotekę SPECJAL, a nie da się jej tam inaczej dodać jak przez ręczne wrzucenie do folderu symboli nowej biblioteki, która nadpisze starą, więc tak czy inaczej muszę tam wrzucić ręcznie te pliki z projektu w wersji 2.0.
Dobrze to rozumiem czy jakoś inaczej się to robi, są jakieś inne rozwiązania?
Czasem się zastanawiam czy rozumiem już o co chodzi w danych zasadniczych czy jednak jeszcze nie dlatego dopytuję.