2014-10-15, 11:10
(2014-10-15, 10:58)LeBmo napisał(a): Napisałem to na podstawie wrażenia po wciągnięciu swojego projektu bazowego z v2.2 do v2.4.
Patrzę, a tu muszę wszystko poprzeglądać żeby dokopać się do tego czego szukam i automatycznie przyszło mi do głowy czego brakuje żeby było przejrzyście.
Jednak jak piszesz, jest to nowe podejście i trzeba stworzyć/przerobić/dostosować pola dodatkowe do nowego podejścia.
oczywiście masz rację dal przejrzystości było by lepiej jakby te pola pojawiły się
ma to duże znaczenie dla starszych konwertowanych projektów
Cytat:No to otworzyłem nowy projekt na podstawie szablonu IEC i znów się pojawiły UserSupplementaryField - usunąć się nie chcą.
chcą ale trzeba do tego podejść nieco inaczej
po pierwsze zaznaczyć że są już nie stosowane
(patrz fot na którymś było to pokazane)
potem skompresować projekt usuwając już nie stosowane właściwości
Cytat:Dla testu dodałem nową pozycję w lewym oknie, potem szukam jak to zmienić/usunąć a tu w pomocy zapis:
"Nazwa identyfikująca musi być jednoznaczna w obszarze projektu i nie można jej zmieniać w późniejszym czasie. "
Musze się z tym lepiej "obwąchać".
zgadza się nazwy nei można zmienić i musi być identyfikacja dlatego jak już pisałem wcześniej pole nazwa wyświetlana w tym wypadku jest mało potrzebna ( co nie zmienia faktu iż ułatwiła by czasami poruszanie się i szukanie )
oczywiście podejście takie zostało niejako wymuszone przez ECCOne i API
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk