2014-10-20, 12:32
(2014-10-20, 11:56)LeBmo napisał(a): Czy chodzi o bazę "Projects.mdb" w katalogu projektów?
tak
Cytat:Czy w jakiś sposób się to otwiera/przegląda w Eplanie?
tak jeżeli posiadasz licencję Eplan Project management
to w menu
projekt -> zarządzanie
masz wgląd do tej bazy
Cytat:Czy może to mieć związek z tym, że kiedy robię
Projekt/Otwórz
Czasami po wejściu do jakiegoś katalogu długo muszę czekać aż pojawi się jego zawartość, nic w tym czasie nie działa (przyciski, prawy przycisk myszy), dopiero po czasie następuje reakcja na przyciski, taki jakby stan zawieszenia.
Pytam, bo takie mam podejrzenia, że kiedy usunąłem i przeniosłem ręczenie kilka projektów niektóre katalogi zaczęły "mulić".
przy takim otwieraniu nie powinno
ale nie wiem jak sobie to programiści wymyślili
też czasami mam ten problem jak otwieram projekty z "sieci" a nie dysku lokalnego
problem polega na tym jak masz naprawdę dużo projektów i pracujecie w kilka osób i każdy ma swoja bazę projektów (tak na bazie access nie da się tego współdzielić )
od 2.4 jest możliwość mieć tą bazę MSSQL więc pewne rozbieżności tworzone przez samych użytkowników jak np zmiana nazwy projektu - są tak jakby aktualizowane online
ale dalej pozostaje problem gdy przeniesie się projekt bez udziału platformy eplan
pozostaje taki projekt w bazie i nie da się go usunąć z bazy spod poziomu eplana
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk