• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak materiału z listwy zaciskowej w legendzie zabudowy
mam problem z pobieraniem nazwy artykułu zacisku Phoenix contact do legendy osadzonej. W polach nazwa artykułu oraz w polu numer typu mam wszystko wpisane, jednak nie wpisuje się to w momencie generowania listy artykułów. Co z tym począć? Pozostałe artykuły dodają się bez przeszkód.

Odpowiedź
po pierwsze należy sprawdzić synchronizację bazy artykułów projektu z bazą artykułów systemowych
po drugie sprawdzić czy nie ma literówki (jakaś spacja na końcu numeru artykułu etc)
po trzecie przypisać na nowo artykuł z bazy danych jeżeli powyższe nie pomogły
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2014-04-30, 10:32)d1ckens napisał(a): mam problem z pobieraniem nazwy artykułu zacisku Phoenix contact do legendy osadzonej. W polach nazwa artykułu oraz w polu numer typu mam wszystko wpisane, jednak nie wpisuje się to w momencie generowania listy artykułów. Co z tym począć? Pozostałe artykuły dodają się bez przeszkód.

Jedno wyjaśnienie

bo chyba wcześniej nie zrozumieliśmy się
jeżeli chodzi o legendę zabudowy szafy sterowniczej
to z zaciskami jest mały myk

do legendy przenoszona jest tylko kompletna plasowana listwa

błąd zgłoszony [T830630] - błąd - Brak listowania pojedynczych zacisków na legendzie szafy
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
mam oczywiscie cala listwe, dodany artykuł + wpisaną dodatkowo recznia nazwe producenta - i tak nie dodaje do legendy

Odpowiedź
(2014-08-18, 11:51)d1ckens napisał(a): mam oczywiscie cala listwe, dodany artykuł + wpisaną dodatkowo recznia nazwe producenta - i tak nie dodaje do legendy

Nie wiem jak masz wstawioną ani co dopisywałeś ale zachowanie jest następujące

dla lepszego zobrazowania dodałem tylko 2 listwy i jedną s`kę

listwa X1 i X2 są bliźniacze tylko inaczej plasowane na zabudowie
składają się dla przykładu tylko z 4 klem UT4

a więc odpowiednio
pozycja legendy 1- ska
pozycja legendy 2- kompletna listwa X1
pozycja legendy 3 - pojedyncza klema UT4
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
NO mam dokladnie to samo, tez zaciski z phoenix contact, na legendzie mam nazwe listwy np 20X1 a tam gdzie nazwa producenta i typ - pusto... i w tym problem

Odpowiedź
(2014-08-20, 12:04)d1ckens napisał(a): NO mam dokladnie to samo, tez zaciski z phoenix contact, na legendzie mam nazwe listwy np 20X1 a tam gdzie nazwa producenta i typ - pusto... i w tym problem

i tak będzie ponieważ do kompletnej prezentacji w zabudowie nie masz podpiętej żadnego materiału

jeżeli chcesz aby pojawił ci się tu Phoenix, wago czy inny producent musisz w bazie stworzyć materiał który podepniesz pod element wstawiony a który nie będzie ci generował dodatkowych elementów w listach zamówieniowych
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
o to chodziło - dzięki

Odpowiedź
(2014-08-22, 10:05)d1ckens napisał(a): o to chodziło - dzięki

Wink jak już pisałem wcześniej moim zdaniem jest to błąd,który jest powiązany z [T830630] - błąd - Brak listowania pojedynczych zacisków na legendzie szafy

jeżeli również uważasz że jest to błąd zgłoś to do eplana
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: