• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Całościowa listwa artykułów
Witam!

Mam pytanie do formularza Całościowej listy artykułów.

Chcę, aby zestawienie sumowało wszystkie takie same artykuły, obecnie mam jak w załączniku: P91 i P92 to takie same 'analizatory parametrów sieci', zsumowało mi ilości, ale opis artykułu oraz ID zostały w wierszu.

Formularz: 'Rekord/Kolejny numer' ; ' Zasób/ID' ; 'Odsyłacz do cżęści/Opis' ; 'Odsyłacz do części/Numer artykułu' i 'Odsyłacz do cześci/numer katalogu' ; 'Format' ; 'Odsyłacz do części/Producent'

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2019-12-02, 16:45)P.kozyra napisał(a): Witam!

Mam pytanie do formularza Całościowej listy artykułów.

Chcę, aby zestawienie sumowało wszystkie takie same artykuły, obecnie mam jak w załączniku: P91 i P92 to takie same 'analizatory parametrów sieci', zsumowało mi ilości, ale opis artykułu oraz ID zostały w wierszu.

Formularz: 'Rekord/Kolejny numer' ; ' Zasób/ID' ; 'Odsyłacz do cżęści/Opis' ; 'Odsyłacz do części/Numer artykułu' i 'Odsyłacz do cześci/numer katalogu' ; 'Format' ; 'Odsyłacz do części/Producent'

to pytanie jest bardziej skomplikowane
1. jak masz wprowadzone "artykuły"
2. jak masz skonfigurowany formularz
3. jak masz skonfigurowane zestawienie 

bo teraz to takie wróżenie z fusów 
ale mogę jedynie podejrzewać iż masz zaznaczone <13009> Dynamiczne dopasowanie wierszy
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2019-12-03, 08:37)pwisniewski napisał(a): to pytanie jest bardziej skomplikowane
1. jak masz wprowadzone "artykuły"
2. jak masz skonfigurowany formularz
3. jak masz skonfigurowane zestawienie 

bo teraz to takie wróżenie z fusów 
ale mogę jedynie podejrzewać iż masz zaznaczone <13009> Dynamiczne dopasowanie wierszy
Dziękuję za odpowiedź.

Problem został rozwiązany

Odpowiedź