Witam
Proszę o pomoc w zestawieniu listy artykułów.
Sprawa wygląda następująco. Stworzyłem nowy formularz w którym mam zestawienie wszystkich artykułów projektu. Jednak jest w nim duża ilość identycznych urządzeń i w zestawieniu nakładają mi się ich oznaczenia oraz strony na których się znajdują (widać to na załączniku). Oczywiście mógłbym ręcznie poprzesuwać poszczególne wiersze żeby zestawienie było przejrzyste, no ale musiałbym to robić po każdej aktualizacji.
I tu moje pytanie. Czy można to jakoś rozwiązać, żeby automatycznie powstała tabela, która będzie miała wiersze odpowiednio dopasowane do zawartości tekstu?
(2017-03-27, 14:03)endriuu13@gmail.com napisał(a): Witam
Proszę o pomoc w zestawieniu listy artykułów.
Sprawa wygląda następująco. Stworzyłem nowy formularz w którym mam zestawienie wszystkich artykułów projektu. Jednak jest w nim duża ilość identycznych urządzeń i w zestawieniu nakładają mi się ich oznaczenia oraz strony na których się znajdują (widać to na załączniku). Oczywiście mógłbym ręcznie poprzesuwać poszczególne wiersze żeby zestawienie było przejrzyste, no ale musiałbym to robić po każdej aktualizacji.
I tu moje pytanie. Czy można to jakoś rozwiązać, żeby automatycznie powstała tabela, która będzie miała wiersze odpowiednio dopasowane do zawartości tekstu?
tak można
musisz w formularzu ustawić właściwość (jak dobrze pamiętam) dynamiczne dopasowanie wierszy, czy dynamicznie dopasuj wysokość wiersza (nie mam eplana pod ręka to ci nie powiem dokładnie)
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
2017-03-28, 13:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-03-28, 13:56 przez pwisniewski.)
(2017-03-28, 12:48)endriuu13@gmail.com napisał(a): W takim razie poczekam aż będziesz miał ePlana pod ręką, bo nie mogę nigdzie znaleźć tego polecenia o dopasowaniu wierszy.
no nie pomyliłem się
jest to właściwość <13102> Dynamicznie dopasuj wysokość wiersza
oczywiście nie możemy ograniczać wysokości pól wyprowadzanych
Zapraszamy na Tapatalk
Jeszcze coś robię źle, dlatego że teraz wygląda to czytelnie, ale rozbił mi to trochę nie tak jak chciałem. Mianowicie, każde urządzenie tego samego typu jest w kolejnym wierszu a chce żeby ID wszystkich urządzeń tego samego typu był w jednym wierszu (najlepiej jeden pod drugim)
(2017-03-28, 14:37)endriuu13@gmail.com napisał(a): Jeszcze coś robię źle, dlatego że teraz wygląda to czytelnie, ale rozbił mi to trochę nie tak jak chciałem. Mianowicie, każde urządzenie tego samego typu jest w kolejnym wierszu a chce żeby ID wszystkich urządzeń tego samego typu był w jednym wierszu (najlepiej jeden pod drugim)
czyżbym się pomylił - nie neguje tego ale chyba zaznaczyłeś dodatkowo albo tylko właściwość <13009> Dynamiczne dopasowanie wierszy
ogólnie w formularzu są 2 opcje które brzmią podobnie ale działają inaczej
Faktycznie miałem zaznaczone dodatkowo <13009> Dynamiczne dopasowanie wierszy. Aczkolwiek gdy zaznaczam tylko <13102> Dynamicznie dopasuj wysokość wiersza, to nic się właściwie z zestawieniem nie dzieje i nadal opisy nakładają się na siebie.
(2017-03-29, 07:42)endriuu13@gmail.com napisał(a): Faktycznie miałem zaznaczone dodatkowo <13009> Dynamiczne dopasowanie wierszy. Aczkolwiek gdy zaznaczam tylko <13102> Dynamicznie dopasuj wysokość wiersza, to nic się właściwie z zestawieniem nie dzieje i nadal opisy nakładają się na siebie.
jeżeli zaznaczyłeś 13102 to musi ci dopasować wysokość
chyba ze nie zsynchronizowałeś formularza do projektu
Zapraszamy na Tapatalk
(2017-03-29, 09:52)endriuu13@gmail.com napisał(a): Zsynchronizowałem.
W załączniku przesyłam mój formularz może tak łatwiej będzie zobaczyć co robię źle.
tak na szybko
to funkcje te są do formularza dynamicznego a nie statycznego - w statycznym to nie działa gdyż tam są trochę inne zależności
brak wpisanego parametru <13007> Wysokość wiersza - znaczy wpisany 0mm
i parę innych błędów
podmień formularz i zobacz czy teraz ci działa
Zapraszamy na Tapatalk