• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Edytowanie definicji funkcji.
EplanP8 
W artykułach stworzyłem przekaźnik pomocniczy, który zawiera cewkę oraz styk. Cewka ta ma przyłącza o oznaczeniu A1 i A2, z czego obiesą zewnętrznym przyłączem funkcji.
Jak przestawić, aby przyłącze funkcji było zewnętrzne, bo zawsze przy generowaniu zestawień ręcznie zmieniam w logice przyłączeń.

Odpowiedź
(2025-03-26, 11:18)P.kozyra napisał(a): W artykułach stworzyłem przekaźnik pomocniczy, który zawiera cewkę oraz styk. Cewka ta ma przyłącza o oznaczeniu A1 i A2, z czego obiesą zewnętrznym przyłączem funkcji.
Jak przestawić, aby przyłącze funkcji było zewnętrzne, bo zawsze przy generowaniu zestawień ręcznie zmieniam w logice przyłączeń.

możesz trochę jaśniej bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi ?
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2025-03-26, 14:34)pwisniewski napisał(a): możesz trochę jaśniej bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi ?

Mam styk pomocniczy o oznaczeniu przyłącza 12, 11 i 14. Chciałbym, aby przyłącze '11' było zewnętrznym. Przy generowaniu zestawień używam formularza *f05 i czy przyłącze jest zewnętrzne bądź wewnętrzne definiuje czy połączenie jest od dołu czy od góry i ciągle muszę projekt przeklikać zmieniając w "danycy symbolu/funkcji" w logice przyłącza, wewnętrze na zewnętrzne. 
https://zapodaj.net/plik-nA72WaKpyB

Odpowiedź
(2025-03-27, 09:05)P.kozyra napisał(a): Mam styk pomocniczy o oznaczeniu przyłącza 12, 11 i 14. Chciałbym, aby przyłącze '11' było zewnętrznym. Przy generowaniu zestawień używam formularza *f05 i czy przyłącze jest zewnętrzne bądź wewnętrzne definiuje czy połączenie jest od dołu czy od góry i ciągle muszę projekt przeklikać zmieniając w "danycy symbolu/funkcji" w logice przyłącza, wewnętrze na zewnętrzne. 
https://zapodaj.net/plik-nA72WaKpyB

ok to już wiem o co biega 
a wiec tak w prosty sposób tego nie zrobisz nie ma możliwości przypisania "wariantu przyłącza" w bazie artykułów 
ale możesz zrobić to tak 

narysuj ten styk pomocniczy zdefiniuj wszystko jak chcesz (wariant przyłącza, etc) 
teraz zapisz ten styk pomocniczy jako makro symbolu 
to makro symbolu przypisz do artykułu do wybranych styków - zapisz zsynchronizuj 

od teraz jak wstawisz ten artykuł i z nawigatora przeciągniesz styk to wstawi ci twój symbol z zdefiniowanymi właściwościami  

jeżeli będziesz wstawiał dalej symbol z bazy symboli będziesz musiał ręcznie dalej zmieniać
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości