• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błąd eksportu do PDF
EplanP8 
Witam,

Mam problem z eksportem do pdf jednego z projektów po zatwierdzeniu eksportu, pojawia się okienko z paskiem postępu, po czym ja pasek się wypełni pokazuje się informacja z błędem.
W komunikatach systemowych widnieje numer S085007 "Akcja XPdfExportAction z modułu PDFExportGUI spowodowała problem. Błąd sprzętu: Naruszenie dostępu pamięci".
W załączniku zrzuty ekranu dot. w/w błędu.
Co dziwne z innym projektem nie ma problemu. Sprawdzałem ustawienia i nie widzę różnic. Niewiem o co chodzi. 
Proszę o pomoc.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
Miałem dawno temu podobny problem, pomogło przywrócenie eplana do wartości domyślnych.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedź
(2016-09-29, 21:06)paka124 napisał(a): Witam,

Mam problem z eksportem do pdf jednego z projektów po zatwierdzeniu eksportu, pojawia się okienko z paskiem postępu, po czym ja pasek się wypełni pokazuje się informacja z błędem.
W komunikatach systemowych widnieje numer S085007 "Akcja XPdfExportAction z modułu PDFExportGUI spowodowała problem. Błąd sprzętu: Naruszenie dostępu pamięci".
W załączniku zrzuty ekranu dot. w/w błędu.
Co dziwne z innym projektem nie ma problemu. Sprawdzałem ustawienia i nie widzę różnic. Niewiem o co chodzi. 
Proszę o pomoc.

Wykonaj na problematycznym projekcie funkcje reorganizacji 
projekt -> organizuj -> reorganizuj 
powinno pomóc
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-09-30, 10:10)pwisniewski napisał(a): Wykonaj na problematycznym projekcie funkcje reorganizacji 
projekt -> organizuj -> reorganizuj 
powinno pomóc

Zrobiłem. Nie pomogło. Jest to samo. Swoją drogą co zmienia taka reorganizacja?

Odpowiedź
(2016-09-29, 21:10)afrance napisał(a): Miałem dawno temu podobny problem, pomogło przywrócenie eplana do wartości domyślnych.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Co masz na myśli przywrócenie do wartości domyślnych? Naprawa instalacji?

Odpowiedź
(2016-09-30, 12:26)paka124 napisał(a): Zrobiłem. Nie pomogło. Jest to samo. Swoją drogą co zmienia taka reorganizacja?

Naprawia niepoprawne/niespójne dane w bazach projektu
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-09-30, 12:26)paka124 napisał(a): Zrobiłem. Nie pomogło. Jest to samo. Swoją drogą co zmienia taka reorganizacja?

w takim wypadku trudno powiedzieć co jest nie tak 

ale prosta rada jak chcesz sprawdzić i dojść co jest nie tak 

nie wiem jak wygląda twoja struktura projektu - zakładamy iż masz pogrupowane strony w jakimś drzewku 
więc możesz eksportować po fragmencie (jednej odnodze drzewka) i namierzyć w która gałąź powoduje wywalenie się projektu 
potem kolejna iteracja na kolejną odnogę, w ostatnim przebiegu robisz to po stronie tak namierzysz która strona stwarza problem

PS. zaczął bym od rysunków gdzie są wstawiane elementy dwg/dxf
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-09-30, 14:37)pwisniewski napisał(a): w takim wypadku trudno powiedzieć co jest nie tak 

ale prosta rada jak chcesz sprawdzić i dojść co jest nie tak 

nie wiem jak wygląda twoja struktura projektu - zakładamy iż masz pogrupowane strony w jakimś drzewku 
więc możesz eksportować po fragmencie (jednej odnodze drzewka) i namierzyć w która gałąź powoduje wywalenie się projektu 
potem kolejna iteracja na kolejną odnogę, w ostatnim przebiegu robisz to po stronie tak namierzysz która strona stwarza problem

PS. zaczął bym od rysunków gdzie są wstawiane elementy dwg/dxf
Bingo to to bruździ. Bez stron z dwg eksport idzie bez problemu. Co może być tu nie tak? Grafikę mam na warstwie LT,LT lub 0,0. Czy to ta kwestia?

Odpowiedź
(2016-09-30, 18:21)paka124 napisał(a): Bingo to to bruździ. Bez stron z dwg eksport idzie bez problemu. Co może być tu nie tak? Grafikę mam na warstwie LT,LT lub 0,0. Czy to ta kwestia?

warstwa tu raczej nie bruździ, a co jest nie tak trzeba by przeanalizować cały rysunek kreska po kresce 
nie podam ci rozwiązania z głowy
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź