• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eplan eVIEW - Projekt EPLAN`a trafia do chmury
Dzięki EPLAN eVIEW projekt EPLAN trafia do chmury. 

Oznacza to, że dane generowane i wprowadzane w platformie EPLAN są dostępne dla wszystkich uczestników projektu w całym łańcuchu tworzenia  - od inżynierii poprzez produkcję, montaż, serwis i utrzymanie ruchu.
Dzięki EPLAN eVIEW możesz przeglądać dane projektu i komentować zmiany za pomocą przeglądarki, niezależnie od lokalizacji. Oprogramowanie prowadzi Cię przez proces w prosty i intuicyjny sposób. 
Umożliwia to łatwą komunikację i współpracę: we wszystkich projektach, działach i firmach. W ten sposób możesz współpracować z różnymi specjalistycznymi działami, dostawcami lub usługodawcami w bezpieczny i przejrzysty sposób. A wszystko to bez papieru, z danymi bezpośrednio z chmury.

Dobrze wiedzieć
  • EPLAN eVIEW umożliwia dostęp do zdefiniowanego stanu danych projektu EPLAN w dowolnym momencie.
  • Jasno określone prawa dostępu zapewniają bezpieczeństwo danych.
  • Zintegrowany proces redliningu wspiera komunikację między zespołem inżynierów, a także uruchomienie i serwis na miejscu.
  • Cloud-to-Cloud: EPLAN eVIEW może być również połączony z wewnętrznymi rozwiązaniami chmurowymi.

potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Brzmi ciekawie. Dostępne dla każdej licencji?

Odpowiedź
(2019-04-08, 11:13)LeBmo napisał(a): Brzmi ciekawie. Dostępne dla każdej licencji?

Na dzień dzisiejszy wiem jedynie tyle że ma być bez opłat - ale nie mam więcej informacji ad czy jest to dodatkowy moduł, gdzie hostowany, jak z dostępem do projektów etc 
czekam na więcej informacji
Jak będę coś więcej wiedział to nie omieszkam napisać
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Rozumiem, że od wersji 2.8? Znalazłem jakiś filmik gdzie na 2.8 ktoś tłumaczył działanie eView.

Odpowiedź
(2019-04-08, 11:16)pwisniewski napisał(a): Na dzień dzisiejszy wiem jedynie tyle że ma być bez opłat - ale nie mam więcej informacji ad czy jest to dodatkowy moduł, gdzie hostowany, jak z dostępem do projektów etc 
czekam na więcej informacji
Jak będę coś więcej wiedział to nie omieszkam napisać

To jest dodatkowa instalka pojawiła mi się do pobrania obok HF do 2.8

Trzeba się jeszcze zarejestrować na stronie i czekać na kontakt z EPLAN'a:

Cytat:EPLAN eVIEW:
The EPLAN Project goes into the cloud
Thank you for your interest in EPLAN eVIEW.
Your request has been successfully completed.
We will contact you shortly so that you can use EPLAN eVIEW for free.
Your EPLAN Team 

Odpowiedź
(2019-04-08, 11:19)LeBmo napisał(a): Rozumiem, że od wersji 2.8? Znalazłem jakiś filmik gdzie na 2.8 ktoś tłumaczył działanie eView.

Tak od wersji 2.8 
jest integralną częścią ePulse
obecnie bez opłat dostępne mamy 2 moduły eView i cogineer

Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2019-04-08, 14:49)pwisniewski napisał(a): Tak od wersji 2.8 
jest integralną częścią ePulse
obecnie bez opłat dostępne mamy 2 moduły eView i cogineer

Po rejestracji i otrzymaniu zaproszenia do utworzenia konta mam dostęp do Premium App eVIEW ale nie wiem jak wgrywać tam projekty Wink

Odpowiedź
(2019-04-08, 15:15)mineque napisał(a): Po rejestracji i otrzymaniu zaproszenia do utworzenia konta mam dostęp do Premium App eVIEW ale nie wiem jak wgrywać tam projekty Wink

Jak otworzysz ePulse/eView to tam powinna być chmurka ze strzałką (Add).
Nie wiem czy jakieś dodatkowe ustawienia są potrzebne do tego w tym dodatku, czy trzeba się gdzieś zalogować czy nie.

Odpowiedź
(2019-04-08, 16:33)LeBmo napisał(a): Jak otworzysz ePulse/eView to tam powinna być chmurka ze strzałką (Add).
Nie wiem czy jakieś dodatkowe ustawienia są potrzebne do tego w tym dodatku, czy trzeba się gdzieś zalogować czy nie.

Czary.... dzisiaj jest klawisz Add.

Synchronizacja jest automatyczna po dodaniu czy trzeba będzie znowu publikować go w eVIEW? 
Jest do tego jakiś help?

Odpowiedź
(2019-04-09, 12:38)mineque napisał(a): Czary.... dzisiaj jest klawisz Add.

Synchronizacja jest automatyczna po dodaniu czy trzeba będzie znowu publikować go w eVIEW? 
Jest do tego jakiś help?

Widzę, że niestety na razie prawie nie ma informacji/pomocy na temat eView.

Odpowiedź
(2019-04-09, 17:58)LeBmo napisał(a): Widzę, że niestety na razie prawie nie ma informacji/pomocy na temat eView.

Metodą prób i błędów zauważyłem że projekt nie aktualizuje się automatycznie tylko poprzez nadpisanie przez ponowne wgranie.
A czy udało się wam zaczytać komentarze zaznaczenia z eVIEW do eplana? Czy ta forma "przeglądu/rewizji" będzie tylko z poziumu przeglądarki obsługiwana?

Odpowiedź
PO zamknięciu opcji komentarzy w przeglądarce, przejdź do Eplana/eView i tam kliknij chyba niebieski przycisk "Open" (powiększ okno lub zamknij "Projects" żeby się pokazał) i powinny się pokazać w projekcie.

Odpowiedź
(2019-04-11, 17:45)LeBmo napisał(a): PO zamknięciu opcji komentarzy w przeglądarce, przejdź do Eplana/eView i tam kliknij chyba niebieski przycisk "Open" (powiększ okno lub zamknij "Projects" żeby się pokazał) i powinny się pokazać w projekcie.

Oczywiście jest tak jak mówisz.
Po zaznaczeniu ramki/tekstu komentarza "Redlinings" możemy zmieniać statusy na Approved/Done/Removed.

Powiedz tylko skąd znasz logikę eVIEW jesli nie ma do tego helpa? w ciemno testowałeś czy support męczyłeś?

Dzięku za wyjaśnienia

Odpowiedź
(2019-04-11, 21:37)mineque napisał(a): Oczywiście jest tak jak mówisz.
Po zaznaczeniu ramki/tekstu komentarza "Redlinings" możemy zmieniać statusy na Approved/Done/Removed.

Powiedz tylko skąd znasz logikę eVIEW jesli nie ma do tego helpa? w ciemno testowałeś czy support męczyłeś?

Dzięku za wyjaśnienia

eView jest to nic innego jak rozszerzenie komentarzy dostępnych w eplanie od dawna przez komentowanie pdf 

do poczytania help o komentarzach w eplanie
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź