• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etykiety - dzielenie tekstu
Witam,
Chciałbym zapytać czy jest możliwość wygenerowania etykiet w podanym formacie: "ID%tekst funkcyjny max 25 znaków%cd tekst funkcyjny max 25 znaków "itd.
Dokładnie chodzi mi o zrobienie podzielenia separatorem %  tekstu funkcyjnego z maksymalna ilością 25 znaków.

Odpowiedź
(2017-02-10, 13:03)jaro928 napisał(a): Witam,
Chciałbym zapytać czy jest możliwość wygenerowania etykiet w podanym formacie: "ID%tekst funkcyjny max 25 znaków%cd tekst funkcyjny max 25 znaków "itd.
Dokładnie chodzi mi o zrobienie podzielenia separatorem %  tekstu funkcyjnego z maksymalna ilością 25 znaków.

oczywiście że możesz ograniczyć ilość wyprowadzanych znaków 
należy skorzystać z formatowania dla danej właściwości:

Cytat:Długość Zmienna ograniczona albo Stały
Liczba znaków 25

potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2017-02-10, 13:48)pwisniewski napisał(a): oczywiście że możesz ograniczyć ilość wyprowadzanych znaków 
należy skorzystać z formatowania dla danej właściwości:

Tak, wiem że można ograniczyć jednak nie rozwiązuje to mojego problemu ponieważ gdy mam tekst powyżej 25 znaków to mi go obcina, a chcę żeby był kontynuowany po znaku %.

Odpowiedź
(2017-02-13, 09:39)jaro928 napisał(a): Tak, wiem że można ograniczyć jednak nie rozwiązuje to mojego problemu ponieważ gdy mam tekst powyżej 25 znaków to mi go obcina, a chcę żeby był kontynuowany po znaku %.

Takie rzeczy tylko w erze 
lub Excelu 
czyli wyprowadzasz dane w 1 komórce i w Excelu dzielisz ją na 2, 3, 4 kolumny według swojego uznania
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź