• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
etykiety plan podłączeń urządzeń
Eplan P8  
Witam
mam pewien problem z etykietami ponieważ nie jestem w stanie wygenerować do excela lub txt planu podłączeń urządzeń.
Brak takiego zestawienia w etykietach a chciałbym wyciągnąć oznaczniki na aparatach w kierunku list zaciskowych oraz inny aparatów.
Do tej pory udało się zrobić etykiety na listę materiałową oraz listwy zaciskowe co prezentuje się bardzo dobrze.

Mam eplana 2.4 select więc nie posiadam możliwości generowania planu podłączeń urządzeń z formularza.
Czy ktoś pomoże ?

Odpowiedź
Czy przez "oznaczniki na aparatach" rozumiesz ID aparatów? Domyślam się, że tak, chociaż wątpliwości budzi "w kierunku".
Jeśli tak, to skorzystaj z etykiet opartych na rodzaju zestawienia: lista zasobów. Chyba jest przygotowany taki zestaw etykiet zaraz po instalacji Eplana.

Odpowiedź
(2017-10-31, 00:44)LeBmo napisał(a): Czy przez "oznaczniki na aparatach" rozumiesz ID aparatów? Domyślam się, że tak, chociaż wątpliwości budzi "w kierunku".
Jeśli tak, to skorzystaj z etykiet opartych na rodzaju zestawienia: lista zasobów. Chyba jest przygotowany taki zestaw etykiet zaraz po instalacji Eplana.

Nie chodzi mi tylko o ID aparatu ale jego styki które są powiązane z innymi aparatami.
Taki podobny eksport jak listwy zaciskowe gdzie mamy źródło oraz cel.

Zrzut z programu poniżej
Mamy np. aparat F51 i chce przez etykietę wyeksportować jego połączenie od XT2.1-1 przez F51-1 do F52-1 i tak z każdym aparatem abym mógł mieć oznacznik miejscowo zwrotny przy danym przyłączu w konkretnym aparacie

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
Czy to mają być opisy żył podłączonych przewodów?
Dla przykładu, który przedstawiłeś mógłbyś ręcznie wypisać jak miałoby to wyglądać?

Odpowiedź
(2017-10-30, 22:12)szorstki napisał(a): Witam
mam pewien problem z etykietami ponieważ nie jestem w stanie wygenerować do excela lub txt planu podłączeń urządzeń.
Brak takiego zestawienia w etykietach a chciałbym wyciągnąć oznaczniki na aparatach w kierunku list zaciskowych oraz inny aparatów.
Do tej pory udało się zrobić etykiety na listę materiałową oraz listwy zaciskowe co prezentuje się bardzo dobrze.

Mam eplana 2.4 select więc nie posiadam możliwości generowania planu podłączeń urządzeń z formularza.
Czy ktoś pomoże ?

zacznijmy od podstaw 
chcesz oznaczniki przyłączy czy oznaczniki aparatów ?
gdyż są to dwie odrębne funkcje 
a więc tak 

1. oznaczniki aparatów wyeksportujesz przez Listę zasobów 
2. oznaczniki przyłączy aparatów wyeksportujesz przez Listę połączeń
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Dzień dobry,
czy ktoś na szybko pomoże Smile
Jak powinien wyglądać rodzaj zestawienia tak aby etykiety (dla oznaczników na kable) zawierały adres zacisku i nazwę listwy  a po spacji adres aparatu z którego przychodzi połączenie 
bardzo proszę o konkretny przykład bo na razie nie za bardzo wiem jak się poruszać po konfiguracji etykiet
Z góry dziękuje za pomoc

Odpowiedź
(2017-11-06, 09:44)pwisniewski napisał(a): zacznijmy od podstaw 
chcesz oznaczniki przyłączy czy oznaczniki aparatów ?
gdyż są to dwie odrębne funkcje 
a więc tak 

1. oznaczniki aparatów wyeksportujesz przez Listę zasobów 
2. oznaczniki przyłączy aparatów wyeksportujesz przez Listę połączeń

Dzień dobry
Mam identyczną sprawę, a wątek się urwał. Więc dopytam czy Listę połączeń można wyeksportować poprzez etykiety bo w mojej wersji Eplan 2.4 takiej etykiety nie ma i czy jest możliwe stworzenie takiej etykiety
Z góry dziękuję za odpowiedź
Max

Odpowiedź
(2018-09-11, 12:08)volttest napisał(a): Dzień dobry,
czy ktoś na szybko pomoże Smile
Jak powinien wyglądać rodzaj zestawienia tak aby etykiety (dla oznaczników na kable) zawierały adres zacisku i nazwę listwy  a po spacji adres aparatu z którego przychodzi połączenie 
bardzo proszę o konkretny przykład bo na razie nie za bardzo wiem jak się poruszać po konfiguracji etykiet
Z góry dziękuje za pomoc

na przykład tak

jest to przykład stworzenia eksportu oznaczników  ID kabla - źródło - cel  z dodatkowymi informacjami
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2019-07-31, 08:43)maxbirski napisał(a): Dzień dobry
Mam identyczną sprawę, a wątek się urwał. Więc dopytam czy Listę połączeń można wyeksportować poprzez etykiety bo w mojej wersji Eplan 2.4 takiej etykiety nie ma i czy jest możliwe stworzenie takiej etykiety
Z góry dziękuję za odpowiedź
Max

większość "etykiet" czyli elementów eksportowanych jak np oznaczniki, lub inne zestawienia należy sobie stworzyć samemu według naszych upodobań i wymogów 
jest parę dostarczonych przez eplana jako wzór reszta w rękach obsługującego program
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź