• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kable na całościowej liście artykułów
To pierwszy mój post więc najpierw witam wszystkich bardzo serdecznie!!
Mam następujący problem/pytanie:
Jak podejść do tematu kabli przeznaczonych do konkretnych aparatów np przewody do czujników zakończone wtyczką kupowane jako konkretny artykuł konkretnego producenta.
Chciałbym żeby były one wyszczególnione na całościowej liście artykułów.
Próbowałem przypisywać konkretny artykuł do kabla ale nie są one widoczne na całościowej liście artykułów. W przeglądzie kabli natomiast nie ma Oznaczenia (Artykuł: oznaczenie1)

Odpowiedź
(2015-04-18, 11:58)moonraker napisał(a): To pierwszy mój post więc najpierw witam wszystkich bardzo serdecznie!!
Mam następujący problem/pytanie:
Jak podejść do tematu kabli przeznaczonych do konkretnych aparatów np przewody do czujników zakończone wtyczką kupowane jako konkretny artykuł konkretnego producenta.
Chciałbym żeby były one wyszczególnione na całościowej liście artykułów.
Próbowałem przypisywać konkretny artykuł do kabla ale nie są one widoczne na całościowej liście artykułów. W przeglądzie kabli natomiast nie ma Oznaczenia (Artykuł: oznaczenie1)

ponieważ nie wyświetlasz (standardowe ustawienie eplana) elementów kablowych w liście materiałowej
w ustawieniach projektu musisz włączyć wyświetlanie czyli uwzględnianie tych elementów

po tej operacji będą one listowane (łącznie z kablami i innymi materiałami należącymi do "kabli")

innym sposobem jest uwzględnienie tych elementów w zestawieniu np zmieniając w szablonie parametry na TAK

potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2015-04-18, 19:44)pwisniewski napisał(a): innym sposobem jest uwzględnienie tych elementów w zestawieniu np zmieniając w szablonie parametry na TAK

Dziękuje, działa!

Odpowiedź