Wiecie może czy jest jakiś łatwy sposób żeby wybrane elementy (np. odhaczenie czegoś ręcznie w każdym z elementów) występujące w schematach były pomijane w liście/zestawieniu materiałów?
Ocena wątku:
Lista artykułów - jak sprawić żeby artykuł się nie wyświetlał
|
Wystarczy wyłączyć w nich funkcję główną czy to nie jest najlepsze rozwiązanie i jest jakiś bardziej prawidłowy sposób?
2015-01-16, 07:47
(2015-01-15, 17:04)LeBmo napisał(a): Wiecie może czy jest jakiś łatwy sposób żeby wybrane elementy (np. odhaczenie czegoś ręcznie w każdym z elementów) występujące w schematach były pomijane w liście/zestawieniu materiałów?
tak jest taki sposób
osobiście proponuję użyć opcji "<20093> Pomiń w liście urządzeń (jeżeli uruchomiono filtr)"
oczywiście wymaga to modyfikacji zestawienia aby uwzględniał tą opcję
ale jest to czyste i proste rozwiązanie
(2015-01-16, 06:51)LeBmo napisał(a): Wystarczy wyłączyć w nich funkcję główną czy to nie jest najlepsze rozwiązanie i jest jakiś bardziej prawidłowy sposób?
to nie najlepszy pomysł
już lepszym było by zmiana typu wyświetlania na zewnętrzny albo na grafikę
spowoduje to pominiecie urządzenia w każdych zestawieniach, nawigatorach etc
ale to też nie jest najlepsze rozwiązanie
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk
2015-03-06, 00:06
Dla czytających i zgłębiających temat: warto sięgnąć po dodatkowe informacje TUTAJ
Już kiedyś miałem Ci napisać, że coś nie gra, bo podczas generacji listy artykułów, w filtrach nie mam <20093>.
Już kiedyś miałem Ci napisać, że coś nie gra, bo podczas generacji listy artykułów, w filtrach nie mam <20093>.
2015-03-06, 08:04
(2015-03-06, 00:06)LeBmo napisał(a): Dla czytających i zgłębiających temat: warto sięgnąć po dodatkowe informacje TUTAJ
widzisz kolejny raz potwierdza się iż przyzwyczajenia są zgubne

niestety często mamy całkiem odmienne podejścia do projektów i wykorzystywania pewnych funkcji co skutkuje pewnymi rozbieżnościami
trzeba było pytać od razu że ci coś nie działa

wtedy może by mi zaświeciła się lampka że poszedłem w niestandardowe rozwiązania
potrzebne miejsce w chmurze ?
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk