Początkujący
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 7
Dziękuję Otrzymano:
0 w 0 postach
Dziękuję Danno: 0
Reputacja:
0
2022-03-16, 12:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-03-16, 12:14 przez prosys.)
Cześć,
Czy istnieje jakiś sposób, czy też skrót klawiszowy, aby rozwinąć/zwinąć całe "drzewko" danej struktury w nawigatorze? Czyli przykładowo mam kilka szaf w danej lokalizacji i chciałbym klikając "+" na lokalizację rozwinąć nie tylko listę tych szaf, ale również listę stron w tych szafach. Czy też zaznaczyć sobie zakres kilku szaf i rozwinąć te wybrane. Jedyne co udało mi się wymyślić, aby pozwijać porozwijane struktury, to zmiana w ustawieniach filtrowania, ale to wtedy zwija całość projektu.
[EPLAN Electric P8 2.9 SP1 Update 8]
Specjalista
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 107
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Dziękuję Danno: 135
Reputacja:
8
Zwijanie by się rzeczywiście przydało. Kiedy prosiłem o taką funkcjonalność, chyba przyciskiem "/" ale otrzymałem standardową odmowę, że wpłynęłoby to na wszystkich użytkowników - a przecież o to chodzi, albo że nie mają na to zgłoszeń takiej potrzeby.
Zatem zgłaszaj potrzebę!
Super Moderator
Liczba postów: 1 645
Liczba wątków: 372
Dziękuję Otrzymano:
184 w 181 postach
Dziękuję Danno: 1
Reputacja:
83
Odpowiem ci z moje doświadczenia ad poprzednich wersji
w 2.9 raczej już się niczego nei doczekasz
w 2022 tez nie
ale wszystkie ewentualne sugestie będą wprowadzone w 2023? 2026? a może 3047
a tak na poważnie
wprowadzanie "ulepszeń" i poprawianie "błędów" jest kolejkowanie co do ilości zgłoszeń przez użytkowników
np. błąd, a raczej niedociągnięcie ad numerowania PLC, czyli brak uwzględnienia przy numerowaniu zajętości karty do dnia dzisiejszego nie został do konca rozwiązany!
Mimo iż firma się chwali, iż w wersji 2022 (błąd występuje od wersji 1.7) można już numerować PLC z uwzględnieniem tej funkcjonalności.
Ale jest to proteza, ponieważ najpierw musisz nadać adresy początkowe dla każdego urządzenia (na szczęście można w końcu to zrobić z automatu), które to uwzględniają właśnie zajętość karty, a potem możesz dopiero ponumerować we/wy
to taki przykład mały ad usuwania błędów
osobiście w każdej wersji zgłaszałem błąd
i dostawałem odpowiedź, iż jestem jedynym, który taką funkcjonalność che
ale wracając do meritum
w 2.9 spodziewam się może jeszcze jednego SP i koniec ich praca już jest na kolejnej wersji 202x
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na
DropBox`ie lub
OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na
Tapatalk