niestety tak to już bywa
też mam swoje ale
też czekam na odrzucone propozycje
też czekam na poprawę używania jednej właściwości która od wersji 1.7 czyli odkąd powstał P8 nie jest poprawiona i z informacji które udało mi się uzyskać nie będzie bo tylko ja podobno to zarzucam to jako błąd i jest podobno zbyt skomplikowane do poprawienia (mimo iż prawie podobna funkcja jest uwzględniania i działa)
dobra koniec marudzenia
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
(2015-03-18, 09:57)Gadget napisał(a): HF2 (8440) psuje tłumaczenie w ustawieniach Data Portalu oraz w odpytaniu przy imporcie artykułów z Data Portalu (zamiast j. polskiego mam niemiecki).
jeżeli o tym wspominasz to tak mają nieprzetłumaczoną formatkę przy imporcie (ale nie pamiętam czy bez hf2 było tak samo czy był polski) co do tłumaczeń elementów, to powtórzę jeszcze raz
data portal nie jest wyznacznikiem poprawności bazy danych
są w nim błędy i niedociągnięcia (często tłumaczenie jest tylko jednojęzyczne lub nie ma go wcale - znaczy brak wpisów wielojęzycznych)
przykładowe 3 artykuły z dataportalu
Zapraszamy na Tapatalk
(2015-03-18, 10:29)pwisniewski napisał(a): tak jak pisałem wcześniej nie pamiętam czy wcześniej nie było tak samo (nie mam teraz żadnej instancji z czystą instalacją 2.4) więc nie sprawdzę
Też już nie mam jak sprawdzić.
Co do interfejsu w ustawieniach wydaje mi się, że był po Polsku.
Co do okna pobierania, to jestem pewien, że było po Polsku!
Skoro tak to pewnie macie rację
Niestety wolę własną bazę danych niż poprawianie jeszcze po kimś więc dataportal traktuję tylko jako wyszukiwarkę nowych elementów
A co do braku tłumaczenia to należy zgłosić to do suportu jako błąd i niech skorygują zanim oficjalnie zaprezentują HF2
Zapraszamy na Tapatalk
HF4 zawiera w sobie poprzednie (gdyby ktoś nie instalował wcześniejszych HF), a przynajmniej tak mi powiedziano, że kolejne HF zawierają poprzednie.
Wygląda jakby zabrakło HF3 ale okazuje się, że niektóre HF nie są dla wszystkich (np. tylko dla jakiegoś kraju).
A to ciekawostka, bo jak kiedyś sprawdzałem nie był we wsparciu HF3 i 4.
HF4 był tylko w EDM i kiedy zapytałem o HF3 odpowiedziano mi, że jest dla innego regionu/kraju czy coś takiego.
To może zaraz się okaże, że HF4 nie zawiera w sobie HF3?