Specjalista
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 107
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Dziękuję Danno: 135
Reputacja:
8
2015-06-13, 13:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-06-13, 13:25 przez LeBmo.)
Czy możliwe jest wyświetlanie informacji z pliku w standardowym tekście umieszczonym w edytorze graficznym?
Np. chciałbym żeby wyświetlał się tekst z pliku txt o danej ścieżce na dysku i nazwie. Gdy zmienię zawartość pliku txt zmieni się też informacja na stronie.
Albo idąc dalej w sferę marzeń może można skorzystać z pliku xls podając konkretną zakładkę i komórkę?
Specjalista
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Reputacja:
8
Dosyć, że nie pozwalasz poszaleć to ściągasz ostro na ziemię... skrypt... i skończyłem marzyć ;-)
Rozumiem, że skoro mówisz, iż można coś zrobić, bo można zastosować skrypt, a przy czymś innym piszesz, że nie da się zrobić chyba, że przez API, to znasz granice "normalnego" użytkowania, użytkowania za pomocą skryptów i następnego poziomu za pomocą API?
Da się to w kilku zdaniach wiernym "czytelnikom" przybliżyć żeby wiedzieli gdzie kończą się granice stąpania po ziemi i zaczyna się lewitować (skrypty), a gdzie już jest lot na Księżyc (API)?
Specjalista
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Reputacja:
8
Tak myślałem, że temat rzeka trudny będzie do zamknięcia w jednym zdaniu ale zapytałem, bo a nóż są jakieś dostrzegalne ramy.
Najgorsze, że coraz częściej napotykam na tematy rzeki, które nadają się na gawędę przy ognisku ;-)