• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ukrycie nieużywanych styków w podglądzie
Witam,

Mam stycznik wraz ze stykami pomocniczymi, są to 2 osobne artykuły wraz ze swoimi szablonami.

Chciałbym ukryć nieużywane styki z podglądu.

Odpowiedź
(2021-06-22, 21:14)Zarexu napisał(a): Witam,

Mam stycznik wraz ze stykami pomocniczymi, są to 2 osobne artykuły wraz ze swoimi szablonami.

Chciałbym ukryć nieużywane styki z podglądu.

To musisz usunąć szablon funkcyjny - wtedy pojawi się tylko to co narysujesz
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Można w takim razie usunąć szablon w obrębie urządzenia, tak aby w bazie artykułów istniał nadal?

Odpowiedź
(2021-06-23, 15:05)Zarexu napisał(a): Można w takim razie usunąć szablon w obrębie urządzenia, tak aby w bazie artykułów istniał nadal?

Nie bardzo rozumiem pytanie możesz doprecyzować
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Wchodzę we właściwości cewki, zakładka artykuł i klikam wybór urządzeń.
Wybieram stycznik i dobieram styki pomocnicze jako akcesoria. Automatycznie ładuje mi ich szablony.

Nie widzę sposobu aby usunąć szablon funkcyjny, lub jego elementy, tak aby artykuł pozostał.
Chyba, że w zarządzaniu artykułami zmienię szablon tak aby mi pasował, ale to nie jest rozwiązanie, bo przy kolejnym urządzeniu już używam tych styków.

Odpowiedź
(2021-06-24, 16:33)Zarexu napisał(a): Wchodzę we właściwości cewki, zakładka artykuł i klikam wybór urządzeń.
Wybieram stycznik i dobieram styki pomocnicze jako akcesoria. Automatycznie ładuje mi ich szablony.

Nie widzę sposobu aby usunąć szablon funkcyjny, lub jego elementy, tak aby artykuł pozostał.
Chyba, że w zarządzaniu artykułami zmienię szablon tak aby mi pasował, ale to nie jest rozwiązanie, bo przy kolejnym urządzeniu już używam tych styków.

Jedynie co możesz zrobić to nie wyświetlać powiązań wcale, ale pewnie to cię nie zainteresuje
niestety nie ma możliwości niewyświetlania tylko np. fragmentu szablonu funkcyjnego, jest to i wada i zaleta jak widzisz

inne rozwiązanie to stworzenie bazy projektowej, dla tego projektu i w niej usunięcie zapisanych szablonów funkcyjnych
dla tych elementów, dla których potrzebujesz, pozostałe będziesz miał w bazie głównej z szablonami 
musisz potem tylko uważać przy synchronizacji z główną bazą, bo ci zaciągnie szablony
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości