• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znak podziału wiersza - eksport tekstu do Excela
EplanP8 
Cześć. 
Mam Eplana 2.6 wersji Compact 
Eksportuję informację o użytych artykułach do Excela. Używam do tego funkcję: Dane produkcyjne - ekport/etykiety.
Mój problem polega na tym, że tekst wyeksportowany do rubryki w Excelu nie ma znaków podziału wiersza.  W eplanie mam zaznaczone aby niektóre zdania zaczynały się od nowych linijek jednak po wyeksportowaniu do Excela cały tekst wpisany jest do rubryki jednym ciągiem. 
Czy jest jakaś możliwość aby tekst wyeksportowany na zewnątrz (nie koniecznie do Excela) miał zachowane znaki podziału wiersza jak w Eplanie ? W formularzach eplana wszystko jest ok - tekst wygląda prawidłowo i chciałbym zrobić aby tekst tak samo wyglądał po wyeksportowaniu na zewnątrz. Jest to tekst z wieloma linijkami z jednej rubryki artykułów eplana.

Odpowiedź
(2021-11-10, 10:03)makar napisał(a): Cześć. 
Mam Eplana 2.6 wersji Compact 
Eksportuję informację o użytych artykułach do Excela. Używam do tego funkcję: Dane produkcyjne - ekport/etykiety.
Mój problem polega na tym, że tekst wyeksportowany do rubryki w Excelu nie ma znaków podziału wiersza.  W eplanie mam zaznaczone aby niektóre zdania zaczynały się od nowych linijek jednak po wyeksportowaniu do Excela cały tekst wpisany jest do rubryki jednym ciągiem. 
Czy jest jakaś możliwość aby tekst wyeksportowany na zewnątrz (nie koniecznie do Excela) miał zachowane znaki podziału wiersza jak w Eplanie ? W formularzach eplana wszystko jest ok - tekst wygląda prawidłowo i chciałbym zrobić aby tekst tak samo wyglądał po wyeksportowaniu na zewnątrz. Jest to tekst z wieloma linijkami z jednej rubryki artykułów eplana.

To wyprowadź przełamania     
dla tej właściwości, dla której potrzebujesz
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2021-11-10, 14:39)pwisniewski napisał(a): To wyprowadź przełamania 
dla tej właściwości, dla której potrzebujesz

Dziękuję za podpowiedź. Działa  Shy

Odpowiedź